Mi motiválja az Y és Z generációt a munka terén? Milyen értékek fontosak számukra, és milyen elvárásokkal szembesíthetjük őket? Bár még gyerekek, de milyen változásokra kell felkészülnünk az alfák esetében? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe hosszú távú HR stratégiánkban? A Mindset Pszichológia kutatása ezekre a kérdésekre keresi a választ. A cikkben egy izgalmas kérdőívet találsz, amely kitöltésével egy nyereményjátékban is részt vehetsz, ahol egy 6 alkalmas bérletet sorsolunk ki Pszicho-Kávéházainkra!

Sok szó esik manapság az Y és a Z generáció közötti különbségekről. Egyes vélemények szerint nem nagyobb a szakadék közöttük, mint a történelem során bármikor volt a fiatalabbak és idősebbek között, mások szerint viszont a digitalizációnak hála mind képességeikben, mind szemléletmódjukban ég és föld a két generáció.

Már a 80-as, 90-es évek fordulója körül született Y generáció gyermekkorának is szerves részét képezte a számítógép, majd az internet. A Z generáció és a még mindig kiskorú alfák életét viszont teljesen áthatja az online kommunikáció: az Instagram storyk, a Snapchat, a kérdezős alkalmazások, a mémek és az online játékok. Lehet, hogy az idősebb generáció számára ezek csupán időpazarlásnak tűnhetnek, viszont olyan újfajta kommunikációs készségek kialakulásához vezetnek, amiket vétek lenne nem kiaknázni.

Ez viszont új helyzetet teremt a munkaerő-piacon: a hagyományos munkakörök és elvárásrendszerek keretét minden bizonnyal érdemes lenne rugalmasabban kezelni. Ahogy a motiválás folyamatának is valószínűleg át kell alakulnia: a megszokott bérezésen és juttatásokon alapuló módszerek mellett a gamification, azaz a játékelemek munkába történő bevezetésével hatékonyabban lehet a fiatalokat motiválni.

Friss kutatásunkban arra vagyunk kíváncsiak, számotokra milyen az álommunkahely, hol dolgoznátok szívesen, hogyan, és hol nem? Kérdőívünk kitöltésével te is megoszthatod velünk véleményedet! Körülbelül 7 percet kérünk az idődből, hogy általad jobban beleláthassunk, merre tart a fejlődés! A kérdőív kitöltésével egy nyereményjátékban is részt vehetsz, ahol egy 6 alkalmas bérletet sorsolunk ki Pszicho-Kávéházainkra!