Árvai Hedvig

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Amikor valakit meglátsz, és tényleg jól megnézed, akkor látod benne a gyermeket, aki egykoron volt, látod benne a sebezhetőségét. - Amszterdam c. film”

Pályámat alapvetően a gyermekellátásban kezdtem. Szakszolgálati munkám során is főképp gyermekekkel, serdülőkkel, az ő szüleikkel dolgozom. Esetenként nappali tagozatos fiatal felnőttek is megfordultak rendelésemen. Tapasztalatom szerint a gyermekkori problémák igencsak hasonlóak a felnőttek nehézségeihez, csak felnőttként ezek kifejezése más, illetve addigra már rakódik egy csomó elfojtás, elhárítás ezekre a problémákra. Gyermekkorban alakulunk, formálódik a személyiségünk, az ekkor minket ért hatások mélyen a személyiségünkbe ivódnak és sokszor később visszaköszönnek. Érdekes megfigyelni, hogy a gyermeki lélek hogyan alakul-fejlődik, egyes pszichés elakadás mikor jön létre, milyen mintázatokban bontakozik, és hogy a felnőtt életében ugyanezek a mintázatok már kibontakozva miképpen alakulnak, milyen tüneteket okozva. Mivel minden felnőttben ott lakozik a kisgyermek, az a gyermeki lélek, mely egykoron volt, melyből alakult, fejlődött, a gyermekkorban alkalmazott pszichológiai módszerek, technikák ugyanúgy hatásosak a felnőtt kliensek esetén. Mint ahogy CBT-s gyakorlatvezetőm mindig mondta: „Lehet, hogy furcsán néz ránk a 40 éves kliens, amikor dühkezelési tréningként a párnapüfölést javasoljuk, de higgyétek el, hatékony.”

képzései és képesítései

Viselkedéselemző (Pszichológia BA)

Pécsi Tudományegyetem

2017-2020

Az alapképzés során megismerkedtem a pszichológia tudományának alapjaival. Volt szerencsém egy félévet a walesi Aberystwyth Egyetemen eltölteni az Erasmus program jóvoltából. Itt tanácsadói módszerekkel és sok új élménnyel gazdagodtam.

Okleveles Pszichológus (Fejlődés- és Klinikai gyermekpszichológia szakirány)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2020-2022

Mesterképzésem gyermekpszichológia szakirányon végeztem el, ugyanis úgy gondolom, sok esetben a gyermekkori nehézségek felnőttkorban is kísértenek minket. A képzés során sokat tanultam a családról, szülő-gyermek kapcsolatról, gyermekkori pszichés nehézségekről, de szó esett általánosságban a mentális egészségről, problémákról, ezek kezelési lehetőségeiről. Egyik gyakorlatomat a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai klinikáján végeztem, másikat pedig a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Székhely Intézményében.

CBT alkalmazása gyermek- és serdülőkorban

VIKOTE

2020-2024

Kognitív viselkedésterápiás módszereket tanultam a VIKOTE képzésén, melyek többfajta mentális nehézség esetén alkalmazhatóak (pl. depresszió, szorongás, kényszeres zavar, ADHD, Autizmus Spektrum Zavar, Viselkedési/Magatartásproblémák, pl. indulatkezelési nehézségek stb.). Bár a képzés kifejezetten gyermekek és serdülők kezelésében tevékenykedő szakemberek számára volt hirdetve, tapasztalatom szerint a tanult módszerek felnőttek esetén is alkalmazhatóak, hatékonyak lehetnek.

szakmai tapasztalat

Önkéntes

Mélylevegő Projekt

2021-2023

Projektnél A Mélylevegő Projekt pszichoedukációs instagram és facebook oldal. Önkéntesként pszichoedukációs posztokat készítettem az oldal számára.

Önkéntes

Kamasztér Alapítvány

2021-2022

Az Alapítványnál még tanulmányaim alatt csetelő önkéntes voltam. Minden héten egy meghatározott időpontban online beszélgettem bárkivel, akinek lelki segélyre volt szüksége.

Gyakornok

Growthroom

2022-2023

Mesterképzésem elvégzése után az Erasmus+ program keretein belül volt alkalmam Finnországban, Helsinkiben a Growthroom nevű, coachinggal foglalkozó cégnél dolgozni. Itt megismerkedtem a coaching technikával és módszereivel.

Pszichológus

Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXI. Kerületi Tagintézménye

2023- jelenleg

Jelenlegi munkahelyem a csepeli Pedagógiai Szakszolgálat, ahol szakértői tevékenységet, illetve nevelési tanácsadást végzek. A szakértői bizottságban a diagnosztizálás kap hangsúlyt, illetve a gyermekek képességeinek általános felmérése. Nevelési tanácsadásban pedig 3-18 éves gyermekeket, illetve szüleiket fogadom minden héten mentális megsegítés céljából. Egyéni és csoportos ellátásokat is végzek.

beszélt nyelvek

HUNmagyar

ENGangol

érdeklődés

filmek/sorozatok

jóga

kirándulás

egészség

köszönetnyilvánítás

0

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180