Harci Ricsárd

Pszichológus ⋅ Szeged

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Az élet nem arról szól, hogy elkerüld a vihart, hanem arról, hogy megtanuld, hogyan táncolj az esőben. - Vivian Greene”

Harci Ricsárd, pszichológus és projektmenedzser vagyok. Diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen klinikai és egészségpszichológia mesterszakán szereztem. Már a képzés alatt kiemelten fontosnak tartottam a célok kitűzését és a cselekvés fontosságát a pszichológiai folyamatokban. Ezt a megközelítést erősítette meg a gyakorlati tapasztalatom a SZTE Neurológiai klinikán, ahol több személy esetében is láttam, hogy az aktív tenni akarás és a kitartás kulcsfontosságú a változás és a fejlődés érdekében. Ezt a megközelítést hangsúlyozza a fentebbi idézet is, ami kimondja, hogy életünkben fontos felismerni saját szerepünk és azt, hogy annak alakulásában aktív szerepünk és ezzel együtt felelősségünk is van.

A személyes pszichológiai megközelítésem egy másik fontos alapelve az őszinte és nyitott elfogadás. Hiszem, hogy a pszichológus feladata a feltétel nélküli elfogadás, amely során nem kérdőjelezzük meg a személyben kialakult érzéseket és gondolatokat, hanem segítünk megérteni azokat és az adott szituációban betöltött jelentőségüket.

Mindent egybevetve közös munkánk során célunk a kialakult érzések, gondolatok és szituációk tudatosítása és értelmezése, ezek alapján az elérendő célt kijelölni és segíteni elérni azt.

képzései és képesítései

Viselkedéselemző

Szegedi Tudományegyetem

2018.-2020.

A képzésem első három évében elmélyedtem a pszichológia elméleti alapjaiban és fő irányzataiban.

Okleveles pszichológus

Szegedi Tudományegyetem

2020.-2022.

Az elméleti alapokat a gyakorlatban szerzett tudással egészítettem ki az SZTE klinikai és egészségpszichológia mesterszakán.

szakmai tapasztalat

1on1 Partner

Flow Academy

2023. április - jelenleg

A Flow keretein belül lehetőségem nyílt a hallgatók mentális és lelki egészségének támogatására havi rendszerességű ülések keretein belül.

IT Project Manager

Pronovix

2023, április - jelenleg

Feladataim közé tartozik a projektek tervezése, erőforrások koordinálása és a határidők betartása, hogy a projektek sikeresen záruljanak.

beszélt nyelvek

ENAngol

érdeklődés

Testedzés

Kirándulás, természet

Olvasás

köszönetnyilvánítás

71

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180