Joó Dalma

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás”

Joó Dalma vagyok, pszichológus és coach. 

Soha nem tudtam értékesebb hivatást elképzelni magamnak, minthogy emberek jóllétéhez, boldogságához járuljak hozzá nap mint nap. Mindig érdekeltek a lélek mélységei, az emberek titkai, amikkel talán még ők maguk sincsenek tisztában. Mindig hajlamos voltam kiváltani másokból, hogy megosszanak, hogy bizalommal forduljanak hozzám és hatalmas boldogsággal tölt el, ha valamivel előremozdíthatom az életüket. Szeretek a dolgok mélyére látni, megérteni az összefüggéseket, a test és a lélek, a gondolatok és a tettek, az érzések és az élet között. Úgy gondolom, hogy mindenki életében van olyan időszak, amikor szüksége van egy külső szempárra, egy megtartó közegre, egy kapcsolatra, ami róla szól. Egy helyre, ahova megérkezhet, lerakhatja terheit és egy kicsit könnyebben távozhat.

Segítséget kérni nem szégyen és nem gyengeség. Önmagunk fejlesztése, az önmagunkkal való szembenézés hatalmas bátorságot igényel, rengeteg munkával jár, azonban egy életre szóló befektetés. Pszichológushoz nem csak a mentális betegek járnak, szerencsére egyre több ember ismeri fel ennek értékét, szükségét és hasznát a saját életére vonatkoztatva. Az egészségmegőrzés legalább annyira fontos a lélek, mint a test vagy a szellem szempontjából. Számos olyan probléma adódhat hétköznapi életünkben, mely megterhel, kizökkent és aminek megoldásában eszköztelennek érezzük magunkat. Szembesülhetünk nehézségekkel kapcsolatainkban, a munkahelyünkön, érhetnek veszteségek, kerülhetünk nehéz döntéshelyzetbe. Az önismeretbe való befektetés megerősít, önbizalmat és eszközöket ad, melyek segítségével könnyebben megküzdünk a nehézségekkel.

Mindenki más nyelvet beszél, más a valósága, minden ember egyedi és megismételhetetlen. Célom kiépíteni azt a kapcsolatot, melynek során őszinte, elfogadó légkörben, az Ön nyelvét beszélve biztonságban fejlődhet a segítségemmel és azt élheti meg, hogy Ön van a középpontban.

Az értékes emberi kapcsolatok életünk egyik legfontosabb mozgatórugói, legyen szó családi, baráti, üzleti vagy párkapcsolatról. A kapcsolatok fejlesztése egy fontos és örök cél, a pszichológussal való kapcsolat pedig sok szempontból a való életbeli kapcsolatok leképeződése, főpróbája. Az ítéletmentes, figyelemmel teli kapcsolódás által tükröt kaphatunk önmagunkra, kapcsolódásainkra, szerepeinkre. Itt önmaga lehet és még jobb önmagává válhat.

A pszichológiai konzultáció során alkalmazom a coaching eszköztárát, mely egy rendszer és módszertan, ami segítségül hívható egészséges felnőttek személyes vagy professzionális jellegű konkrét céljainak kijelölésében és elérésében. A pszichológus vagy coach, mint egy edző vagy katalizátor van jelen, a célok eléréséért teljes mértékben a kliensek küzdenek meg és a siker is abszolút az övék.

A pszichológus a Mindset Pszichológiai szerződéses partnere. 

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2020 - 2022

Munka- és szervezetpszichológia specializáción végeztem mesterszintű tanulmányaimat. A projektalapú és csoportmunkára építő, gyakorlatias oktatáson kívül értékes szakmai gyakorlatnak is teret adott ez a képzés. A képzés fő fókusza egyének munkával kapcsolatos problémáinak (munkastressz, kiégés, motiváció) jobb megértése, illetve a szervezetek működésének megértése és fejlesztése.

Coach

Mindset Change Consulting

2022

A coach végzettségemet az E-coach Coach Képzés Pszichológusoknak képzésen szereztem, ahol az ICF nemzetközi coach szervezet követelményei szerint tanultunk. A képzés rendkívül magas, 75%-os gyakorlati aránya miatt kézzel fogható és strukturált eszközt kaptunk kliensek segítéséhez, folyamatok kézben tartásához, integratív szemléletben.

Komplex Művészetterápiás Képzés I. blokk

Lelki Egészségvédő Alapítvány

2022 -

A Lelki Egészségvédő Alapítványnál végzem az alábbi képzést: Személyiség és egészségfejlesztés a Katarzisz Komplex Művészetterápia módszerével.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológia

2022 - jelenleg is

HR gyakornok

MSX International

2021 - jelenleg is

Multinacionális környezetben egy nagyszerű csapatban szereztem szakmai gyakorlatot a cég belső havi hírlevelének kialakításával, újságírói feladatkörben, angol nyelvű hírek, cikkek és interjúk írásával többek között kulturális érzékenyítés és mentális egészség témakörben

Nyelvtanár

Pause Nyelviskola és magánvállalkozás

2017 - jelenleg is

Francia és angol nyelvet oktatok 5 éve serdülő és felnőtt korosztálynak nyelviskolákban és magánvállalkozás keretében. Számos sikeres nyelvvizsgához és külföldi karrier elindításához járultam hozzá. Teljes tanterveket alakítottam ki és kísértem végig a diákokat a céljaikig, az egyéni igényekhez, szükségletekhez és képességekhez igazodva. A hosszabb projektekért való elkötelezett felelősségvállalás, az ügyfelek motiválása és megértése, a kliensekkel való partneri viszony kialakítása következtében számos diák érte el nálam a céljait és győzte le szorongásait.

Újságíró

MŰHELY újság, Hallgatói Lap

2021 - 2022

Egy éven keresztül voltam a lap újságírója, ahol a különböző témák pszichológiai szempontú megközelítésére helyeztem a hangsúlyt. A lap online felületén jelenleg is olvashatóak ezek a cikkek.

beszélt nyelvek

ENGAngol

FRAFrancia

ESPSpanyol

érdeklődés

Írás

Nyelvtanulás

Utazás

Olvasás

köszönetnyilvánítás

10

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180