Novotni Andrea

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A különös paradoxon az, hogy amikor elfogadom magamat olyannak, amilyen valójában vagyok, azután tudok változni. Carl Rogers”

Alap- és mesterdiplomámat az Újvidéki Egyetemen szereztem, jelenleg az ELTE Tanácsadó szakpszichológus szakképzésének befejezésén dolgozom, választott szakirányom a pár- és családtanácsadás. Egyetemi tanulmányaimat követően több évet dolgoztam óvoda- és iskolapszichológusként, majd eltérő fejlődésmenetű gyermekek diagnosztikájával kezdtem el foglalkozni. A gyerekek és családjaik támogatása továbbra is igen közel áll hozzám. Főállásom mellett, készségfejlesztő tárgyakat oktatok főiskolás hallgatoknak.

Eddigi munkám során azt tapasztaltam, hogy a személyt csakis saját kapcsolati rendszerének tükrében lehet teljes mértékben megismerni. Éppen ezért meghatározó számomra a családterápia alappillérét képező rendszerszemlélet, amely szerint kapcsolatainkban kölcsönösen hatást gyakorolunk egymásra, miközben a rendszer mindig több és másabb, mint szimplán a részek összegsége. A rendszerek által, ahová tartozunk jobban átláthatjuk személyes kapcsolataink dinamikáját, saját kommunikációs és érzelmi mintázatainkat, és ezáltal akár át is formálhatjuk azokat.

Másik vezérfonalam a rogersi személyközpontú szemlélet, ami az empátia és a feltétel nélküli elfogadás erejére fekteti a hangsúlyt. Hiszem, hogy mindannyiunkban ott rejtőznek erőforrások, melyek szükségesek elakadásaink, nehézségeink feloldásához, ám egy-egy megterhelő élethelyzetben nem mindig könnyű ezeket felismerni. A pszichológiai tanácsadás során ezért erőforrás- és megoldásfókusszal dolgozom, aminek hozadéka a mélyebb önismereti tudás is. Hiszem továbbá, hogy a pszichológus elsősorban egy útitárs, aki segít saját magunk elfogadásában és minél jobb megértésében.

A személyközpontú megközelítés megalkotóját idézve, kulcsfontosságúnak gondolom, hogy ne csak másokkal, de önmagunkkal szemben is tudjunk együttérzők lenni, hiszen a változás első lépése mindig az, amikor saját magunk mellé állva új megoldásokat kezdünk keresni.

képzései és képesítései

Tanácsadó szakpszichológus

Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológiai és Pedagógiai Kar

2019 -

A tanácsadás pszichológiájának elméleti hátterét, módszertanát és gyakorlati alkalmazását sajátítottam el. A pár- és családtanácsadás szakirányon megismerkedtem különböző családterápiás iskolákkal és a hozzájuk köthető, gyakorlati intervenciós technikákkal és eszköztárral.

Asszertív kommunikációs tréneri képesítés

2015.

30 órás elméleti és gyakorlati képzés, mely a RET (racionális-emociónális terápia) elméleti kereteire alapszik.

Tanulástechnika

Vadaskert Alapítvány

2018.

Óvodás és kisiskolás korú gyermekek kortárs közösségben tapasztalható magatartásproblémáinak hatékony megoldási stratégiái

Vadaskért Alapítvány

2018.

Okleveles pszichológus

Újvidéki Egyetem, Bölcsészettudományi Kar

2012-2015

Mentálhigiéné és prevenció szakirányon végeztem, melynek része volt egy hosszabb klinikai terepgyakorlat is. A mesterképzésem alatt ismerkedtem meg a racionális-emocionális terápia alapjaival, amit azóta is alkalmazok.

Pszichológia alapképzés

Újvidéki Egyetem, Bölcsészettudományi Kar

2009-2012.

A pszichológia elméleti alappillérjeivel és főbb irányzataival ismerkedtem meg

szakmai tapasztalat

Óraadó oktató

SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar

2022 - Jelenleg

Pszichológus

Csongrád - Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakértői Bizottsága

2020 - Jelenleg

Iskolapszichológus, Iskolapszichológiai koordinátor

Csongrád - Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

2018 - 2020

Óvodapszichológus

Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény Magyarkanizsa

2016 - 2018

Önkéntes

Újvidéki Klinikai Központ, Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály

09/2015 – 02/2016

Szakmai terepgyakorlat

Sveti Vracevi Pszichiátriai Szakkórház és Szanatórium

04/2014

Karriertanácsadó - gyakornok

Egyetemi Karrierfejlesztő és Tanácsadó Központ

10/2013 – 02/2014

beszélt nyelvek

Angol

Szerb

érdeklődés

Testmozgás

Koncertek, zene

Gasztronómia

Állatvilág

köszönetnyilvánítás

31

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180