Vonák Alexandra

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Mindig tehetünk azért, hogy jobban szeressük egymást. Kozma-Vízkeleti Dániel”

Egészségpszichológus diplomámat a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem, jelenleg pedig Budapesti Műszaki Egyetem Munka- és szervezet szakpszichológia képzésén folytatom szakképzésemet.

Egészségpszichológusként a szakmai munkámat leginkább a személyközpontú megközelítés jellemzi. A jól ismert módszertanok helyett fontosabbnak tartom a valós eredmény elérését célzó technikákat. Szakmai munkámat rendszeres szupervízió támogatja.

Az élet során felmerülő problémakörök, mint a munkahelyi változások, az élethelyzeti változások érzéseket és döntéseket generálnak bennünk, amik fájóan egyértelműek mégsem tudunk változtatni rajtuk. Nem tudjuk mi a helyes döntés, hogy miért viselkedünk úgy ahogy, miért érezzük azt az érzést, miért nem a másikat.

Néha nehéz látni saját vagy mások elvárásainak megfelelően élünk-e. Emiatt háttérbe szorítjuk saját szükségleteinket, igényeinket. Inkább magunkra nem figyelünk, mert ha a körülöttünk lévő világ rendben van, akkor velem is minden rendben van.

Az üléseink során a fenti és hasonló tudatos és nem tudatos kérdéseket és válaszokat segítem tisztán látni.

Hiszem, hogy érzelmeink és fizikai érzeteink megismerése megoldást kínál a teljes egészség és jólét eléréséhez.

képzései és képesítései

Viselkedéselemző BA

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

2009-2012

Szakmai gyakorlat: Zádory Pszichiátriai és Pszichoterápiás Rendelő. Diagnosztikai tesztfelvétel, első interjúk felvétele, esetmegbeszéléseken történő részvétel, csoportos és egyéni interjú megfigyelés

Ifjúságsegítő

Atalanta Oktatási Központ

2012-2014

Szakmai gyakorlat: Rákosmenti Család- és Gyermekjóléti Központ. Esetmegbeszéléseken, esetlátogatás és szupervízión történő részvétel. Családi és gyermek programszervezés.

Okleveles Andragógus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2016-2018

A képzés során megismertem a felnőttek tanulásával és kompetencia fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatos tudományos és gyakorlati ismereteket.

Okleveles Egészségpszichológus

Debreceni Egyetem

2020-2022

A mesterképzés során az egészségpszichológiai és egészségfejlesztési ismereteket sajátítottam el. A képzésben kiemelten foglalkoztunk az önismeret, gyász, kiégés, krízishelyzetek, egészségmegőrzés és életmódváltás szakmai területeivel.

Munka- és szervezet szakpszichológus szakirányú továbbképzés

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2023-jelenleg

A projektalapú, egyéni és csoportmunkára építő, gyakorlatias oktatáson alapuló képzés során megismerhettem a magyar és nemzetközi módszertanokat. Emellett értékes terepgyakorlati lehetőségek során szerezhettem tapasztalatot. A képzés egyik területe az egyének munkával kapcsolatos problémáinak (munkastressz, kiégés, motiváció), illetve a szervezetek működésének jobb megértése és fejlesztése.

szakmai tapasztalat

Pszichológia gyakorlat

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Pszichiátriai és Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály

2012

Csoportterápiás esetmegfigyelés, diagnosztikai feladatok.

Andragógus

OKFŐ

2014-2020

Felnőttképzési csoportokkal, a felnőttek tanulásával, karrier- és pálya nehézségeinek megismerése a gyakorlati oktatás és vizsgaszervezési feladatok ellátása mellett.

HR szakértő

MÁV Zrt.

2020- jelenleg

Vállalati személyzetfejlesztési és képzési szakterületet érintő stratégia kialakítása. Képzési projektek szakmai támogatása.

Pszichológia gyakorlat

Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet Krízisintervenciós és Pszichiátriai Osztály

2022

A felnőtt és gyermekosztályos gyakorlatom során volt lehetőségem bepillantani és tapasztalatott szerezni a krízisambulancia és a pszichiátriai osztályok működésébe, a mentális betegek gondozásába.

Önkéntes pszichológus tréner

MÁV Zrt.

2023- jelenleg

Szervezetfejlesztési stratégiákban való részvétel, tréningek megvalósítása.

Pszichológus

Mindset Tanácsadói Központ

2024 - jelenleg

A Mindset munkatársaként egyéni pszichológiai tanácsadással és csoportosfejlesztésekkel foglalkozom. Célom, hogy a hozzám fordulókat segítsem erőforrásaik kiaknázásában és önismeretük elmélyítésében.

beszélt nyelvek

ENGangol

érdeklődés

társasjáték

pilates

sci-fi irodalom

művészet

ázsiai kultúra

köszönetnyilvánítás

5

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180