Lelkes, tanulni vágyó pályakezdő pszichológusok jelentkezését várjuk a nyári Mindset Mentor Programba, ahol a résztvevők lehetőséget kapnak szakmai tudásuk elmélyítésére és kompetenciáik fejlesztésére, megismerkedhetnek a szakma gyakorlati oldalával, tapasztalt mentoroktól tanulhatnak, valamint beleshetnek az ország legnagyobb tanácsadó központjának kulisszái mögé. 

A Mindset küldetésének tekinti a tehetséges és ambiciózus pszichológushallgatók felkarolását. Ezért hoztuk létre a Mentor Programunkat, amelynek célja, hogy a tehetséges pályakezdők számára kivételes és izgalmas lehetőségeket nyújtsunk szakmai előmenetelük szempontjából. A nyári programhoz olyan dinamikus szemléletű, lelkes, végzős pszichológus hallgatókat keresünk, akik szeretnék elmélyíteni tudásukat, és gyakorlati tapasztalatokat szereznének egy biztonságos és támogató közegben. 

Miért éri meg jelentkezned a Mindset Mentor Programba? 

Pályakezdőként rengeteg nehézségbe ütközhetsz, kérdések kavaroghatnak benned, és a karrieredben megtett első lépések közben is meginoghatsz, elbizonytalanodhatsz, ami mind-mind természetes. Ilyenkor különösen sokat jelent egy olyan szakmai támogató közeg, ami iránytű lehet számodra, hogy eligazodhass a választott karriered útvesztőiben, és megtaláld személyes céljaidat, kipuhatold a számodra ideális irányt. 

Mentor Programunk szeretne az a biztonságos háttér lenni, ahol pályakezdőként megteheted az első lépéseket, és a válaszok birtokában, személyes céljaiddal összhangban tervezheted meg szakmai fejlődésed jövőbeli útvonalát. Érdemes azért is megragadnod a lehetőséget, mert a szakma telítettsége miatt kulcsfontosságúak a megszerzett tapasztalatok, és jelentős versenyelőnyhöz juttathatnak téged az elhelyezkedés során.  

De lássunk néhány konkrétumot!  

Ha részt veszel a Mindset Mentor Programban: 

  • betekintést kaphatsz a pszichológusi szakma gyakorlati kérdéseibe, különös tekintettel a pályakezdő pszichológusokat érintő nehézségekbe; 
  • megismerkedhetsz a Mindset Pszichológia felépítésével és működésével, a tanácsadó munka részleteivel, a szervezet által gondozott Develent tehetségprogram egyes elemeivel, illetve a szervezet által a munkatársak számára biztosított szupervízióval és egyéb képzési programokkal; 
  • a program ideje alatt 4 workshopon és személyes beszélgetésen is részt vehetsz tapasztalt kollégánkkal. 

A workshopok legfontosabb tartalmi elemei: 

  • Segítő beszélgetés a gyakorlatban 
  • A legfontosabb pszichológusi kompetenciák (különös tekintettel a rogers-i alapelvekre) a gyakorlatban 
  • A pályakezdés nehézségeit érintő legfontosabb kérdések 
  • Kommunikáció a kliensekkel a tanácsadási térben és azon kívül 
  • A szakmai fejlődés lehetőségei a Mindset Pszichológiánál 

Fontos! A Mindset Mentor Programban részt vevő és jól teljesítő hallgatók számára szerződéses ajánlatot teszünk teljes- vagy részmunkaidős pszichológusi munkavégzésre! 

Ki vezeti a Mentor Programot? 

Mentor Programunk vezetője F. Takács István pszichológus, coach, a Szegedi Tudományegyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója, aki elsősorban olyan végzős hallgatóknak ajánlja a programot, akik szeretnének megismerkedni a pszichológiai tanácsadás gyakorlati oldalával.

„Biztos sokan ülnek úgy az egyetemi órákon a pszichológus képzés során, hogy elképzelik, milyen lesz majd éles helyzetben egy fotelban szemben ülni a klienssel. Ilyenkor az ember alig várja, hogy dolgozhasson, de tele van kérdésekkel és kétségekkel. Milyen lesz majd a munka? Milyen kérdéseket érdemes feltennem? Hogyan ne vonódjak be? Milyen a megfelelő segítő attitűd? Honnan tudom, hogy jól csinálom-e? Dolgozhatok a kliens problémáival, vagy más szakemberhez kellene irányítanom? A kérdések sora szinte végtelen. A Mindset Mentor Program célja, hogy a pályakezdés nehézségei során jelentkező kérdések és bizonytalanságok megválaszolásához segítséget és útmutatást adjon, ezzel segítse a pályakezdők könnyebb beilleszkedését a pszichológusi munka világába.” 

Mi a teendőd a jelentkezéshez?

A jelentkezéshez töltsd ki ezt a felvételi űrlapot! (Kezdd el idejében, szánj rá 1-2 órát, mert az önéletrajzod feltöltése mellett egy önreflektív szöveg megírására is szükség lesz, ami a segítő szakmával kapcsolatos motivációdat tükrözi.) 

Jelentkezés határideje: június 16. 

Mentor Program időtartama: 2024 nyara (3 hónap) 

Workshopok helyszíne: Mindset Pszichológia tanácsadó központja (Budapest, Andrássy út 29., 2/8, 18-as kapucsengő)