Új év, új én – ahogy a mondás tartja. Tegye fel a kezét, aki eddig ezt tapasztalta! Te sem? Akkor podcastünk Neked (is) szól!

Hányszor határozzuk el, hogy változtatunk viselkedésünkön, jobban odafigyelünk magunkra és környezetünkre, többet sportolunk, vagy több minőségi időt töltünk a családunkkal? Ennek ellenére sokszor azon kapjuk magunkat, hogy mégsem ez történik. Hiába ígérjük meg magunknak, nem tudjuk teljesíteni kitűzött céljainkat. Január végén elkeseredve állapítjuk meg, hogy már most újévi fogadalmaink felét megszegtük. Miért van ez?

Az optimista kutatások szerint az újévi fogadalmak körülbelül negyede az első héten szegődik meg, fele három hónap után, csupán tizenkilenc százalékuk tart ki év végéig. Tényleg ilyen gyengék vagyunk? Vagy nem velünk van a gond? Korábbi cikkeinkben is foglalkoztunk a helyes célállítással, amit már a fogadalmaink meghozatala előtt érdemes szem előtt tartanunk. Podcast sorozatunk következő részében ezt a taktikát fejtegetjük, valamint a helyes fogadalomtételhez és a célok eléréséhez adunk nektek tanácsokat.

Podcastünket meghallgathatjátok Spotify-on és Soundcloudon, és dolgozunk azon, hogy minél több platformon elérhetők legyünk a számotokra.


Forrás:

Mann, T., De Ridder, D., & Fujita, K. (2013). Self-regulation of health behavior: social psychological approaches to goal setting and goal striving. Health Psychology, 32(5), 487.

Norcross, J. C., Mrykalo, M. S., & Blagys, M. D. (2002). Auld lang Syne: Success predictors, change processes, and self‐reported outcomes of New Year's resolvers and nonresolvers. Journal of clinical psychology, 58(4), 397-405.