Czókolyová Tünde

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Az emberek olyan csodálatosak, mint a naplemente, ha hagyod őket. Amikor megnézem a napsugárzást, nem próbálom irányítani. Meglepetéssel megfigyelem, hogyan fejlődik.”

Czókolyová Tünde vagyok, pszichológus, felnőtt klinikai szakpszichológus jelölt. Azt gondolom, hogy a nehézségeink vagy egyéni kríziseink egyben hatalmas potenciált hordozhatnak a változásra, poszttraumás növekedésre, amihez szükség esetén egy megfelelően támogató, tartalmazó jelenlét és a biztonságos légkör segítséget nyújthat. Ezek mentén kínálom a kapcsolat és a jelenlét által szakmai segítségem a hozzám fordulóknak.

Dinamikus szemléletben gondolkodom, azonban nehézségtől, problémától függően a munkám során szívesen használok kognitív terápiás gyakorlatokat, relaxációt (autogén tréning, imagináció), művészetterápiás elemeket. 

Hiszek abban, hogy az ember változásra és fejlődésre képes, aki a kreativitás, a benne rejlő belső erő és optimizmus képességeit szem előtt tartva képessé válhat az általa elképzelt „legjobb” önmaga kiteljesítésére. Szakmai jelenlétemmel klienseimben a változás elősegítésére törekszem. Lényegesnek tartom a nehézségek okának és megértésének közös körbejárását és gyökereinek felfedezését.

Az egészségügyben szerzett tapasztalataimból kiemelném Parádfürdőt, ahol a rehabilitáció területén különböző szomatikus osztályon volt lehetőségem pszichológusként dolgozni (mozgásszervi, krónikus bel- és nőgyógyászat, rehabilitációs medicina). A várandósság, a meddőség és a perinatális veszteség témájával is megismerkedhettem, amit azóta is közel érzek magamhoz. Határhelyzetekkel és gyászfeldolgozással foglalkozva közelebb tudtam kerülni a krízisállapotokkal való munkához, amiért szakmailag és emberileg is hálás vagyok.  

Pszichológusként fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, szakmai ismereteim és eszköztáram bővítését. 

 

képzései és képesítései

Viselkedéselemző (Pszichológia BA)

Károli Gáspár Református Egyetem

2008 - 2012

A Pszichológia Alapképzésen megismerkedtem a szakma alapjaival és betekintést kaptam az elméletek és módszerek széles körébe.

Komplex művészeti terapeuta

Wesley János Lelkészképző Főiskola

2012 - 2014

A képzésen Dr. Antalfai Márta által kidolgozott művészetterápiás módszert ismerhettem meg, mely az alkotói folyamat által (képzőművészet, agyag, meseterápia, imagináció, relaxáció) segíti az önismeretet mélyítését és a belső tartalmak feldolgozását.

Okleveles pszichológus

Károli Gáspár Református Egyetem

2014 – 2016

Mesterképzésemet Klinikai-és Egészségpszichológia Szakirányon végeztem, főbb tantárgyaim az egészségpszichológia és prevenció, illetve a klinikum területén a diagnosztika és a terápiás módszerek megismerésére irányultak.

Relaxációs gyakorlatvezető (Autogén tréning)

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

2015 – 2016

Elsajátítottam az autogén tréning módszerét, mely egy bizonyítottan hatékony relaxációs technika. A módszer az ellazulást, stressz-és feszültségkezelést támogatja.

Tamar Hazut művészetterápiás workshopjai

2016, 2015, 2012

Tamar Hazut izraeli művészetterapeuta Budapesten tartott workshopjain betekintést kaptam a haifa művészetterápiás megközelítésű szemléletbe, elméleti és tapasztalati tudással egybekötve.

Gyászcsoportok vezetésének gyakorlata

Napfogyatkozás Egyesület

2017

Singer Magdolna, Dr. Pilling János vezetésével megismerkedtem a gyász lélektanával, gyászolók segítésével és csoportok vezetésével. Képződésem kiegészítettem még a pre - és perinatális gyász és a gyermekek gyászfeldolgozásának témáival.

A problémamegoldó tréning szerepe a szuicid prevencióban

Semmelweis Egyetem

2017

Ajtay Gyöngyi vezetésével a workshopon ismereteket szereztem a problémamegoldó tréning konkrét lépéseiről és felhasználásáról a szuicid prevencióban.

Intenzív rajzelemzési tanfolyam

Rajzelemzési Intézet

2017

A workshopon Prof. Dr. Vass Zoltán és Vass Viola vezetésével a rajzelemzésről, rajzvizsgálati módszerekről és a gyakorlatban történő felhasználásukról tanulhattam.

Gyógyító képzelet tréning segítőknek

Vadaskert Alapítvány

2018

A tréningen lehetőségem volt megismerkedni Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével a gyógyító képzelet - Simonton tréning módszerével, főként a daganatos betegek segítését célzó relaxációval, imaginatív munkával.

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológia (klinikai szakpszichológus jelölt)

Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi és Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar

2018 – folyamatban

A klinikai szakképzés érdeklődésem és egyben képződésem további mélyítéséhez járult hozzá a pszichodiagnosztika, pszichopatológia, patopszichológia, egészséglélektan, mentálhigiéné és klinikai pszichológia területeivel.

szakmai tapasztalat

Szakmai terepgyakorlat

Károli Gáspár Református Egyetem

2008 - 2016

Gyermekklinikai terepgyakorlat, MRE Bethesda Gyermekkórház Gyermek és ifjúsági pszichiátria ambulancia (30 óra), Egybefüggő folyamatos terepmunka a klinikai pszichológia területén, Nyírő Gyula Kórház – Országos Pszichológiai és Addiktológiai Intézet, I. Pszichiátria (60 óra terepen), Felnőtt Klinikai terepgyakorlat, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, Pszichiátriai Osztály (30 óra terepen), Egybefüggő folyamatos terepmunka az egészségpszichológia területén, Lélekkel az Egészségért Alapítvány (60 óra terepen), Munkapszichológia terepgyakorlat, Alpha Consult Kft. (30 óra terepen)

Iskolapszichológus

Nemzetőr Általános Iskola

2017 február – augusztus

Iskolapszichológusként 4 általános iskolában dolgoztam főállásban, ahol gyermekek, szülők és pedagógusokkal történő konzultációkat végeztem szupervízió mellett.

Pszichológus

Parádfürdői Állami Kórház

2017 - 2021

Főállású pszichológusi tevékenység végzése az intézmény 4 fekvőbeteg osztályán: Mozgásszervi rehabilitációs osztály, Rehabilitációs medicina tevékenység osztály, Krónikus belgyógyászati- és Krónikus nőgyógyászati osztály), ahol lehetőségem volt megismerkedni a szomatikus betegségek különféle csoportjával és azok rövid, célzott terápiás megtámogatásával, diagnosztikájával (pl. stroke rehabilitációja, nőgyógyászati problémák támogatása: meddőség/ lombik program, fájdalomszindróma, közúti balesetek rehabilitációja, krónikus betegek rehabilitációja) Munkám egyéni szupervíziós segítséggel végeztem, ill. a szakképzéshez szükséges befogadóhelyem az Egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Pszichiátriai- Addiktológiai és Rehabilitációs osztálya volt.

Öngyilkosságban hátramaradott hozzátartozók segítése

Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány

2020

Oriold Károly és Mouhtar Lucia vezetésével a Lélekben Otthon Alapítvány Önkéntes program elméleti képzésében való részvétele.

Pszichológus, Klinikai szakpszichológus jelölt

Lélekművek Pszichoterápiás Központ

2022 január – szeptember

A Rendelőben főállásban pszichodiagnosztikát és egyéni terápiás munkát vállaltam csoportos szupervíziós felügyelet mellett.

Pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

Mindset Terápiás és Tanácsadó Központ

2022 október 1 – jelenleg

A Rendelőben aktuálisan egyéni terápiás munkát végzek csoportos szupervíziós keretek mellett.

beszélt nyelvek

HU

SK

ENG

érdeklődés

köszönetnyilvánítás

119

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180