Ipacs Dávid

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“De vagyunk-e azok, amik lehetnénk?”

Ipacs Dávid vagyok, klinikai gyermeklélektan szakirányon végzett pszichológus és sportpszichológiai szakpszichológus. 

Magyarországon a mai napig rengeteg tévhit és negatív sztereotípia övezi a pszichológiai munkát. Biztos Önnek is ismerősek az ilyen mondatok: „Minek menjek pszichológushoz, nem vagyok bolond!” vagy „Na persze, majd pont egy idegen fog tudni nekem segíteni meg majd beleszól abba, hogyan éljek, mikor nem is ismer…” 

Az eddigi munkám során nagy örömmel töltött el, hogy a hozzám forduló emberek szinte kivétel nélkül azzal az attitűddel távoztak a folyamat végén, hogy a pszichológiának mégiscsak van értelme és létjogosultsága, sőt tud segíteni bizonyos problémák feltárásában és másként látásában. Szándékosan kerülöm azt a szót, hogy a problémák megoldására szolgálna a pszichológia és ennek két oka van. Egyrészt nem szeretnék egy „mindentudó gyógyító” hamis szerepében tetszelegni, másrészt fontosnak tartom, hogy a pszichológiai segítséget kérő személynek legyen valamennyi saját motivációja a gondjai megoldására. 

Rendben van, ha nem sikerül mindig mindent egyedül megfejteni, én pedig lelkesen várom, hogy közösen fogjunk hozzá!

A segítő munkám során minden esetben eklektikus szemléletmódot alkalmazok, tehát különböző módszereket ötvözök annak érdekében, hogy minden esetben maximálisan a kliens igényeire tudjam szabni a folyamatot. Nem szeretném azt ígérni, hogy a hozzám fordulók összes problémája azonnal meg fog oldódni. A lelki munka hosszú folyamat, ami sokszor megterhelő, viszont összességében egy rendkívül izgalmas utazás, rengeteg pozitív hozadékkal. 

Szerencsésnek vallom magam, mert számos emberrel tudtam együtt dolgozni többféle különböző közegben. A jövőben is azon leszek, hogy a tapasztalataim és képzéseim számai egyre csak gyarapodjanak annak érdekében, hogy minőségi ellátást tudjak nyújtani mindazok számára, akik majd egyszer a klienseim lesznek. 

Aki eddig eljutott a szövegben, nekik nagyon köszönöm, megtisztelő, hogy elolvasták a bemutatkozásomat. Arra bátorítok mindenkit, hogy adjon egy esélyt a pszichológiának, hogy majd tudja élvezni az előnyeit. Ne feledjék: „Az idő az egyetlen dolog, ami magától telik…a többi rajtunk múlik.” 

 

képzései és képesítései

Sportpszichológiai szakpszichológus

Testnevelési Egyetem- Eötvös Loránd Tudományegyetem

2019-2022

A posztgraduális képzésem során a sport és teljesítménypszichológiai szakot fejeztem be. Az ott megszerzett tudást nem csupán sportolók esetében tudom hasznosítani, hiszen mindenki kerül olyan helyzetbe az életében, amikor valamilyen okból kifolyólag teljesítménykényszer alatt áll.

Okleveles Pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2017-2019

A mesterszakot klinikai gyermeklélektan specializáción végeztem. A képzés során betekintést nyerhettem a klinikai kórképekbe és diagnosztikába egyaránt. A tanulmányaim mellett a Szent János Kórház Gyermekpszichiátriai Rehabilitációs Osztályán önkénteskedtem.

Viselkedéselemző

Debreceni Egyetem

2013-2016

Az alapszakot Debrecenben végeztem, melynek során megalapozhattam a szakmai érzékenységemet és formálhattam látásmódomat.

szakmai tapasztalat

Sportpszichológiai szakpszichológus

DVTK Jegesmedvék Jégkorong Szakosztály

2021-

2021 óta a DVTK jégkorong szakosztályának teljeskörű ellátásáért felelek. A munkám során dolgozom egyénileg és csapatszinten is sportolókkal az akadémiai játékosoktól kezdve egészen a felnőtt csapatig.

Pszichológus

WPO

2021-

Az elmúlt években rengeteget tapasztalatot gyűjtöttem, miközben a multinacionális cégek világából dolgoztam kliensekkel. Emellett rendszeresen tartok tréningeket és előadásokat.

Pszichológus

Budapest, XIX. Kerületi Pedagógiai Szakszolgálat, Nevelési Tanácsadó

2021-2022

A nevelési tanácsadóban gyermekekkel és szülőkkel dolgoztam pszichológiai tanácsadás keretében.

Iskolapszichológus

Éltes Mátyás Általános Iskola

2019-2021

Az első munkahelyem egy speciális általános iskola volt ADHD-s gyermekek számára. Egyéni és csoportos foglalkozásokat is tartottam, ami értékes tapasztalatokkal gazdagított.

beszélt nyelvek

HUNangol

ENGangol

érdeklődés

köszönetnyilvánítás

4

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180