Kupcsik Júlia

Pszichológus, CBT konzultáns

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Akkor jársz jól, ha mind közelebb lépsz ahhoz, amitől félnél”

Fodor Ákos szavaival élve ne féljünk megadni magunknak a lehetőséget, és lépni, akkor is, ha ismeretlen az út. Hiszem, hogy akkor leszünk igazán önazonosak, ha bátran merünk többet és többet megismerni önmagunkról. Felszabadító megérteni, hogy a boldogsághoz vezető úton nem az elkerülés vezet, hanem a negatív érzésekkel való barátság, hogy félelmeink helyett az általunk választott ösvényen haladhassunk.

Kupcsik Júlia vagyok, pszichológus és kognitív viselkedésterápiás konzultáns jelölt. Mesterdiplomámat 2021-ben szereztem meg az ELTE Klinikai- és Egészségpszichológia szakirányán. Az egyetemi évek alatt kétszer is volt szerencsém külföldön tanulni, így összesen másfél évet töltöttem el a rangos Padovai és Zürichi Egyetemeken. Az itteni látásmód illetve angol és német nyelvű kurzusok elvégzése nagyban hozzájárult pszichológiai szakmai tudásomhoz. Itthon a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai Klinikáján és az Országos Onkológiai Intézetben (OOI) szereztem szakmai gyakorlatot. Egyetem után a veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancián helyezkedtem el, ahol rendőrségi elterelt páciensekkel foglalkoztam. Ezzel egy időben részt vettem a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanszállót célzó projektjében, majd egy magánklinikán kezdtem angol és német nyelven, fiatal felnőttekkel dolgozni. Egyetem utáni tanulmányaimat a kognitív viselkedésterápia (CBT) képzéssel folytattam, ami nagyon közel áll hozzám mentalitásban. A CBT a leginkább bizonyítottan hatékony módszer számos mentális állapot kezelésében, mint a szorongás, depresszió, étkezési zavarok, álmatlanság, kényszerbetegségek, pánik, poszttraumás stressz-zavar és szerhasználati problémák. Magas szintű empirikus háttérrel rendelkezik a szerhasználati zavarok kezelésében, segít az önkontroll javításában, a triggerek elkerülésében, és a napi stresszorokkal szembeni megküzdési mechanizmusok kialakításában.

Néhány témakör, amiben segíteni tudok: viselkedési, érzelmi, alkalmazkodási és egészségügyi problémák, mint például szorongás, alacsony önértékelés, stresszkezelés, étkezési problémák, hangulati ingadozások, gyász, szerhasználat, koncentrációs, tanulási és beilleszkedési nehézségek.

Az Országos Onkológiai Intézet egészségpszichológiai gyakorlata mellett mesterszakos kutatásomat az emlőrák témakörében végeztem, ezért kiemelten szívesen foglalkozom a (pszicho)szomatikus megbetegedések esetén végzett pszichológiai tanácsadással. Ezenkívül hiszek az integratív megközelítésben, amelyet többek között a pár- és családterápiában alkalmaznak,  párkapcsolati nehézségekre, alkalmazkodási és kommunikációs kihívásokra összpontosítva.

Foglalkozásaimat angol, német és magyar nyelven tudom biztosítani a számodra.

képzései és képesítései

Sématerápia fókuszú önsimeret

VIKOTE

2022-2023

A CBT képzés nagyszerű kiegészítése volt a sématerápiás fókuszú 150 órás, élményalapú csoportos önismeret. Munkám során az itt megtanult sémás elemeket igyekszem ötvözni a kognitív viselkedésterápiás alappal.

CBT konzultáns

VIKOTE

2021 - 2023

Elsajátítottam a kognitív viselkedésterápia módszerét, erős elméleti háttért illetve gyakorlati kiképzést is szereztem.

Campus mundi tanév

Universität Zürich

2019 - 2020

Külföldi mester tanulmányok végzése, rangos svájci egyetemen. Gyakorlatorientált képzés, német nyelven.

Okleveles Pszichológus

Eötvös Lóránd Tudományegyetem Klinikai- és Egészségpszichológia szakirány

2018 - 2021

Mélyebb tudást sajátítottam el a pszichológia tudományában, kiemelten a klinikai kórképek és az alkalmazott egészségpszichológia területén.

Erasmus+ félév

Universitá degli Studi di Padova

2017

Külföldi tanulmányok végzése, rangos olaszországi egyetemen, angol nyelven.

Viselkedéselemző

Károli Gáspár Református Egyetem

2015-2018

Alapképzés az emberi viselkedés elemzéséhez.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológia

2022 - jelenleg

A feljebb felsorolt iskolák, munkatapasztalatok, képzések integrálásával, magyar angol és német nyelven folytatok pszichológiai tanácsadást.

Pszichológus

Máltai Szeretetszolgálat

2022

A veszprémi hajléktalanszállón volt alkalmam a lakók számára egyéni konzultációkat biztosítani. Visszatekintve egy hatalmas fejlődési lehetőségnek tartom mint szakmailag mint emberileg.

Pszichológus

Alkohol-Drogsegély Ambulancia

2021 - 2022

Veszprémben, rendőrségi elterelésre érkező szerhasználó páciensek egyéni terápiája.

Egészségpszichológia gyakorlat

Országos Onkológiai Intézet

2021 - 2022

Az onkológiai betegek pszichés állapotának átfogó kezeléséről tanultunk egy gyakorlati félév alatt.

Önkéntes

Szolidáris Akciócsoportok

2020

Idősek és hátrányos helyzetű diákok megsegítése a pandémia idején, bevásárlás, elektronikai eszközök ajándékozása.

Tanársegéd

Zürichi Egyetem

2019 - 2020

Család és Párterápia kurzuson segítkeztem az oktatónak az anyagokat előkészíteni, operatív folyamatokat vinni.

HR gyakornok

Hays Hungary

2018 - 2019

Multinacionális környezetben kipróbálhattam magam a gyógyszer és orvostechnikai ipar toborzásában, mindezt nemzetközi cégekkel együttműködve.

Önkéntes

Amigos a Gyerekekért Alapítvány

2016 - 2022

Tartós kórházi ápolásra szoruló gyermekeket tanítottam nyelvekre és kreatív foglalkozásokat tartottam számukra.

Óraadó tanár

Semmelweis Egyetem

2022-jelenleg

Orvosi pszichológia, szociológia és kommunikáció tárgyakat tanítok másodéves orvostanhallgatóknak, német nyelven. Célom egy empatikusabb jövőbeni orvosgeneráció kinevelése.

beszélt nyelvek

ENGAngol

GERNémet

érdeklődés

Sport

Sütés-főzés

Kirándulás

Színház

Koncertek

köszönetnyilvánítás

688

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180