Kupcsik Júlia

Pszichológus, CBT konzultáns

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Akkor jársz jól, ha mind közelebb lépsz ahhoz, amitől félnél”

Fodor Ákos szavaival élve ne féljünk megadni magunknak a lehetőséget, és lépni, akkor is, ha ismeretlen az út. Hiszem, hogy akkor leszünk igazán önazonosak, ha bátran merünk többet és többet megismerni önmagunkról. Felszabadító megérteni, hogy a boldogsághoz vezető úton nem az elkerülés vezet, hanem a negatív érzésekkel való barátság, hogy félelmeink helyett az általunk választott ösvényen haladhassunk.

Kupcsik Júlia vagyok, pszichológus és kognitív viselkedésterápiás konzultáns jelölt. Mesterdiplomámat 2021-ben szereztem meg az ELTE Klinikai- és Egészségpszichológia szakirányán. Az egyetemi évek alatt kétszer is volt szerencsém külföldön tanulni, így összesen másfél évet töltöttem el a rangos Padovai és Zürichi Egyetemeken. Az itteni látásmód illetve angol és német nyelvű kurzusok elvégzése nagyban hozzájárult pszichológiai szakmai tudásomhoz. Itthon a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai Klinikáján és az Országos Onkológiai Intézetben (OOI) szereztem szakmai gyakorlatot. Egyetem után a veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancián helyezkedtem el, ahol rendőrségi elterelt páciensekkel foglalkoztam. Ezzel egy időben részt vettem a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanszállót célzó projektjében, majd egy magánklinikán kezdtem angol és német nyelven, fiatal felnőttekkel dolgozni. Egyetem utáni tanulmányaimat a kognitív viselkedésterápia (CBT) képzéssel folytattam, ami nagyon közel áll hozzám mentalitásban. A CBT a leginkább bizonyítottan hatékony módszer számos mentális állapot kezelésében, mint a szorongás, depresszió, étkezési zavarok, álmatlanság, kényszerbetegségek, pánik, poszttraumás stressz-zavar és szerhasználati problémák. Magas szintű empirikus háttérrel rendelkezik a szerhasználati zavarok kezelésében, segít az önkontroll javításában, a triggerek elkerülésében, és a napi stresszorokkal szembeni megküzdési mechanizmusok kialakításában.

Néhány témakör, amiben segíteni tudok: viselkedési, érzelmi, alkalmazkodási és egészségügyi problémák, mint például szorongás, alacsony önértékelés, stresszkezelés, étkezési problémák, hangulati ingadozások, gyász, szerhasználat, koncentrációs, tanulási és beilleszkedési nehézségek.

Az Országos Onkológiai Intézet egészségpszichológiai gyakorlata mellett mesterszakos kutatásomat az emlőrák témakörében végeztem, ezért kiemelten szívesen foglalkozom a (pszicho)szomatikus megbetegedések esetén végzett pszichológiai tanácsadással. Ezenkívül hiszek az integratív megközelítésben, amelyet többek között a pár- és családterápiában alkalmaznak,  párkapcsolati nehézségekre, alkalmazkodási és kommunikációs kihívásokra összpontosítva.

Foglalkozásaimat angol, német és magyar nyelven tudom biztosítani a számodra.

képzései és képesítései

Sématerápia fókuszú önsimeret

VIKOTE

2022-2023

CBT konzultáns

VIKOTE

2021 - 2023

Campus mundi tanév

Universität Zürich

2019 - 2020

Okleveles Pszichológus

Eötvös Lóránd Tudományegyetem Klinikai- és Egészségpszichológia szakirány

2018 - 2021

Erasmus+ félév

Universitá degli Studi di Padova

2017

Viselkedéselemző

Károli Gáspár Református Egyetem

2015-2018

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológia

2022 - jelenleg

Pszichológus

Semmelweis Egyetem, ÁOK

2022 - jelenleg

Pszichológus

Máltai Szeretetszolgálat

2022

Pszichológus

Alkohol-Drogsegély Ambulancia

2021 - 2022

Egészségpszichológia gyakorlat

Országos Onkológiai Intézet

2021 - 2022

Önkéntes

Szolidáris Akciócsoportok

2020

Tanársegéd

Zürichi Egyetem

2019 - 2020

HR gyakornok

Hays Hungary

2018 - 2019

Önkéntes

Amigos a Gyerekekért Alapítvány

2016 - 2022

beszélt nyelvek

ENGAngol

GERNémet

érdeklődés

Sport

Sütés-főzés

Kirándulás

Színház

Koncertek

köszönetnyilvánítás

687

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180