Láng Nóra

Klinikai szakpszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Minden krízis egy fordulópont, egy fejlődési lehetőség az ember életében.”

Láng Nóra vagyok, klinikai szakpszichológus. Szakmai érdeklődésem a kezdetektől fogva a klinikai pszichológiára, a mentális zavarok felismerésére és kezelésére irányult. Egyetemi, majd szakképzési tanulmányaimat is ennek fényében folytattam. Szakmai munkám első éveit ezzel párhuzamosan pszichiátriai osztályon töltöttem, mely tovább formálta a szemléletemet, illetve fontos tapasztalatokat és gyakorlati lehetőséget adott a tanult elméletek elsajátítására, azok saját bőrömön való megtapasztalására.

Szakmai szemléletemet tekintve integratív elveket követek. Úgy vélem, a hozzám fordulók egyéni problémája és aktuális igényei határozzák meg, mely elméleti kereteken belül értelmezve tudunk a leghatékonyabban dolgozni, illetve mely irányzat módszerei illeszkednek legmegfelelőbben a hozott problémához.

Szemléletem részét képezi továbbá az élethosszig tartó tanulás és fejlődés elmélete. Minden krízis egy fordulópont, egy fejlődési lehetőség az ember életében. Változó élethelyzeteink, problémáink újféle megoldásokra, alternatívák keresésére sarkallnak minket, melyek rákényszerítenek a komfortzónánkból való kilépésre. Meglátásom szerint nem létezik tökéletes állapot és hiánytalan önismeret az ember életében, a kulcs a folyamatos tanulásban rejlik, melynek nincsen behatárolható végcélja. Ezzel összhangban munkámban kiemelt figyelmet fordítok a pszichoedukációra. Meggyőződésem szerint ha az ember tisztában van problémája kialakulásának okaival és mechanizmusaival, az már egy lépést jelent a fejlődés útján, emellett kompetenciát és kontroll-érzetet is biztosít a tudat, hogy saját állapotát, tüneteit és érzéseit egyre jobban megérti.

képzései és képesítései

Klinikai-és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus

Debreceni Egyetem

2016-2020

A képzés integratív szemlélete átfogó tudás megszerzését biztosította számomra, a főbb pszichológiai iskolák elméletének és gyakorlatának elmélyítésével.

Okleveles pszichológus

Károli Gáspár Református Egyetem

2014-2016

A mesterképzést klinikai-és egészségpszichológiai szakirányon végeztem, erősödő klinikai érdeklődésem alapján orientálódva.

150 óra egyéni önismeret

2015-2018

Sajátélményemet egyéni pszichoterápia során szereztem, pszichodinamikusan orientált szemléletben.

Viselkedéselemző

Károli Gáspár Református Egyetem

2011-2014

Képzésem első évei során megismerkedtem a pszichológusi szakma építőköveivel, lefektetve az alapokat.

Sématerapeuta jelölt (képzésben)

International Society of Schema Therapy (ISST)

2021-

A sématerápia egy integratív, a kognitív és a pszichodinamikus szemléletet ötvöző terápiás módszer, mely rendkívül hatékony a gyermekkori sérülésekből adódó pszichés problémák átértelmezésére és élményszerű feldolgozására.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

tatabányai Szent Borbála Kórház Pszichiátriai osztály

2016-2020

Szakmai tapasztalatom túlnyomó része a pszichiátriai osztályos és ambuláns betegellátásban eltöltött éveimnek köszönhető. A mentális zavarok széles skálájával ismerkedhettem meg, azok felismerését, differenciáldiagnosztikáját és kezelését folyamatosan gyakorolva és tanulva. Az akut ellátásban való részvételem elsősorban krízisintervenciók és szupportív terápiák vezetéséből és pszichoedukációból állt, továbbá a pszichiáter kollégákkal együttműködve pszchodiagnosztikai és differenciáldiagnosztikai teszteket és vizsgálatokat végeztem a bekerülő pácienseken. Emellett lehetőségem volt ambuláns betegvezetésre is a kórház szakrendelőjében és gondozásában, ezáltal az akut ellátással párhuzamosan a „tradicionálisabb” terápiákat is rendszeresen volt alkalmam tartani.

Pszichológus asszisztens

tatabányai Szent Borbála Kórház Pszichiátriai osztály

2015-2016

Lehetőségem nyílt az egyetem utolsó évétől kezdve eleinte részmunkaidős, majd teljes állásban részt venni egy pszichiátriai osztály életében és munkájában. Szakmai felügyelet mellett gyakorlatba ültethettem az egyetem során tanultakat, értékes tapasztalatokat szerezve a betegvezetésről, pszichodiagnosztikáról, pszichológiai tesztek alkalmazásáról, az akut és ambuláns betegellátás keretein belül.

Önkéntes pszichológus gyakornok

Péterfy Sándor Kórház Krízisintervenciós és Pszichoterápiás osztály

2015

Egyetemi éveim során fontosnak tartottam mielőbb tapasztaltot szerezni a páciensekkel való személyes munkában. Tekintve klinikai érdeklődésemet, egyértelmű volt számomra a pszichiátriai osztályon való önkénteskedés. Fél éven át volt lehetőségem kézműves csoportfoglalkozást tartani az akut osztály betegeinek, emellett az osztályos pszichológusok munkáját is segítettem.

Önkéntes kortárs segítő

Kék Vonal Gyermekkrízis alapítvány

2011-2012

Az alapítvány kortárs segítő chat vonalán nyújtottam segítséget serdülőkorú fiataloknak.

beszélt nyelvek

ENGAngol

ESPSpanyol

érdeklődés

futás

gasztronómia

nyelvtanulás

köszönetnyilvánítás

83

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180