Lapinskas Ilona

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“„Nem az vagyok, ami megtörtént velem. Az vagyok, amivé válni akarok.” C.G. Jung”

Néha mindannyian érezhetjük úgy, hogy elakadtunk életünkben. Hogy megtorpanunk és ugyanazokat a mintákat ismételjük helyzeteinkben, kapcsolatainkban, munkahelyi kihívásinkban, melyekből nem találjuk a kiutat. Ahogy mindannyiunkkal megtörténhet, hogy egy váratlan esemény, veszteség megakasztja életünk addigi menetét. Ilyenkor érezhetjük, hogy érzéseink, gondolataink, vágyaink, szándékaink zavarossá válnak, és olyan belső feszültségérzést okoznak, mellyel szemben tehetetlennek érezhetjük magunkat.

Pszichológusként abban tudok segíteni, hogy közös erővel ránézzünk ezekre a helyzetekre, és együtt megértsük, mi okozza az elakadást, milyen korábbi élmények, emlékek, kapcsolatok nehezítik a jelen helyzeteit. A közös munka során a nehéz érzések átélhetővé és megérthetővé válhatnak.

Ha úgy érzi, egyedül már nehezen tud megküzdeni problémáival, vagy nem érti, miért történnek bizonyos dolgok életében, segítőként szívesen támogatom egy olyan közös munkában, mely segíthet visszatalálni ahhoz a ponthoz, melyben újra megtalálja a kapcsolatot önmagával.

Munkám során kiemelt szerepet kap a sématerápiás gondolkodásmód és a rendszerszemlélet. Emellett relaxációs technikaként autogént tréninget is alkalmazok, mely segít a mindennapi stressz kezelésében, szorongások és feszültségek oldásában. Munkámban nélkülözhetetlennek tartom saját belső munkám és fejlődésem, ezért magam is több éve egyéni és csoportos önismeretbe járok.

képzései és képesítései

ÖNISMERET

Magyar Sématerápiás Egyesület

2023 -

A 150 órás sématerápiás keretekben működő csoport segít mélyebb önismeret szerzéséhez, kommunikációs és konfliktuskezelési készségeim fejlesztésében.

SÉMATERÁPIÁS KONZULTÁNS KÉPZÉS

Magyar Sématerápiás Egyesület

2023 -

A Sématerápia egy innovatív és integratív terápiás megközelítés, amit eredetileg Dr. Jeffrey Young indított útjára a Kognitív-Viselkedésterápia továbbfejlesztéseként. A sématerápia segít megérteni és rendszerbe foglalni a maladaptív sémák okozta visszatérő érzelmi és magatartási mintázatokat.

CSALÁD- ÉS PÁRTERÁPIA ALAPKÉPZÉS

Magyar Családterápiás Egyesület

2023 -

A család olyan rendszer, ahol a tagok folyamatos kölcsönhatásban hatnak egymásra. A családterápiás módszertan fontos eleme a rendszer (pár, család) működésének megértése, a családi és párkapcsolati elakadások feltárása és feloldása.

Sérült gyerekeket nevelő szülők veszteségei – csoportvezető képzés

Napfogyatkozás Egyesület

2023

Sérült gyermeket nevelő szülők körül sokan olyan veszteségélményeket tapasztalnak meg, melyeket nem tudnak kivel megosztani, akár a szülés, a diagnózisközlés, a családi élet megváltozása, az ellátórendszer hiányosságai kapcsán. A csoport segítséget nyújt ennek az összetett élethelyzetnek a feldolgozásában és sorstársakkal való összekapcsolódásban.

A gyászolók segítése és a gyászcsoport-vezetés gyakorlata

Napfogyatkozás Egyesület

2021

A megélt veszteségélmények (gyász, krízis stb.) feltárása az egyén életútjában, a veszteségfeldolgozás stádiumai, a feldolgozást és elfogadást segítő eszközök, az önsegítő csoportok működése.

Autogén tréner

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

2021-2022

Az autogén tréning relaxációt Johannes Heinrich Schultz, német pszichiáter fejlesztette ki, s az egyik legkutatottabb relaxációs módszer, mely az orvosi gyakorlatban is elterjedt. A belső koncentrációval, önmagunkra irányuló passzív figyelemmel végrehajtott gyakorlat az ellazultság érzetét idézi elő mind testi, mind lelki értelemben. Gyakorlás során csökkenhet a vérnyomás, lassul a légzés és a pulzus, illetve csökken és kezelhetővé válik a mindennapi élet okozta stressz.

OKLEVELES PSZICHOLÓGUS

Károli Gáspár Református Egyetem

2021-2023

Mesterdiploma megszerzése

VISELKEDÉSELEMZŐ

Károli Gáspár Református Egyetem

2018-2021

Alapdiploma megszerzése

TRÉNER

Sämling Business Education Center

2018

A tréneri szemléletmód és a tréning módszertanának elsajátítása. A képzés során gyakorlati tudást szereztem a csoportfolyamatokról (csoportszerepek, csoportdinamika stb.), a csoportvezetésről, a tanuláselméletekről, valamint a tréningek felépítéséről, előkészítéséről és lebonyolításáról és a tréneri eszköztár alkalmazásáról.

szakmai tapasztalat

PSZICHOLÓGIAI GYAKORLAT

Országos Gerincgyógyászati Központ

2023

A pszichológiai munkacsoport az intézetben kezelt a gerincbetegek pszichológiai állapotfelmérését, egyéni pszichológiai, illetve pszichiátriai vizsgálatát, orvosi beavatkozásokhoz kapcsolódó felkészítő intervenciókat, valamint fájdalomrehabilitációs terápiákat végez. Gyakorlatom során betekintést szereztem az ambulancia betegellátó munkájába, az intézményben folyó szakmai tevékenység szakaszaiba, valamint a krónikus fájdalom kezelésében alkalmazott módszerekbe (pl. kognitív-viselkedésterápiás, relaxációs-, hipnoterápiás -, csoportterápiás ellátás).

PSZICHOLÓGIAI GYAKORLAT

Boldog Gellért Közhasznú Nonprofit Kft.

2022

A gyakorlatom során lehetőségem volt megismerni a pszichiátriai osztály működését, a mentális betegek gondozását. Az osztályon folyó terápiás munkában több csoportterápiás módszerbe nyerhettem betekintést (pl. művészetterápia, filmterápia, meseterápia, világjáték).

beszélt nyelvek

ENGangol

érdeklődés

köszönetnyilvánítás

16

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180