Matyi-Bokolosz Kynthia Zoé

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Fölépíteni és belakni magamat napmintnapmintnap. Fodor Ákos”

A fenti idézet azt hiszem lényeglátóan ragadja meg mindannyiunk észrevétlen feladatát. Munkám során ebben az építkezésben szeretnék segíteni a hozzám fordulóknak.

Matyi-Bokolosz Kynthia vagyok, egészségpszichológus és képzésben lévő pár és családterapeuta. Az egészség olyan fontos számomra, hogy korábban ebben a hivatásban szereztem végzettséget, azonban hamar rá kellett ébrednem, hogy az egészség lelki aspektusa közelebb áll hozzám. Ez a tapasztalat ugyanakkor hozzásegített, hogy az embert egészként szemléljem, nem leválasztva a testet a lélekről, a személyt körülvevő környezetet, kultúrát, az emberről. Ez a fajta rendszerszemlélet nélkülözhetetlen a párokkal-családokkal folytatott munkában is.

„A mai világban már mindenkinek kéne egy pszichológus!” - Sokszor hallom ezt a mondatot iróniával fűszerezve, ám én valóban azt kívánom, hogy ezt a különleges helyzetet, kapcsolatot, amit egy pszichológiai konzultáció adhat, minél többen tapasztalják meg. Itt egy biztonságos környezetben találkozás történik önmagunkkal, olyan találkozás, ahol nincs ítélet, csak elfogadás, és olyan célzott kérdések, amire mindenki a saját válaszát találhatja meg. Az önismeret, ahogy a fenti idézet is sugallja, egy életen át tartó folyamat, folyamatosan mélyül, formálódik. Az önismeret révén ismerjük fel saját határainkat, prioritásainkat, erőforrásainkat, gondolkodási sémáinkat. A közös munka során ebben szeretném segíteni a hozzám fordulókat, hogy a mindennapok kihívásaiban, vagy különösen megterhelő élethelyzetben önazonos válaszokat, megoldásokat találjunk. Hivatásom, hogy ennek az életre szóló feladatnak, „építkezésnek” egy-egy szakaszon kísérője legyek.

képzései és képesítései

Képalkotó diagnosztikai analitikus

Pécsi Tudományegyetem, ETK

2011-2015

A képzés során mélyreható ismereteket szereztem az emberi test működéséről, emellett olyan nehéz élethelyzetekben találkoztam emberekkel, amelyekből rengeteget tanultam és ma is hasznosítom krízis kezelés során.

Viselkedéselemző

Szegedi Tudományegyetem, BTK

2017-2020

Az alapképzés során megismertem alapvető pszichológiai jelenségeket, valamint elsajátítottam három nélkülözhetetlen alapelvet, mint a hitelesség, feltétel nélküli elfogadás, együttérzés.

Egészségpszichológus

Debreceni Egyetem, ÁOK

2020-2022

A mesterképzés során a mentális betegségek diagnosztikája mellett az egészségpszichológia sajátosságaival ismerkedtem meg. Ezek, a teljesség igénye nélkül, pl. a kiégés, egészségviselkedés, stressz és betegségek kapcsolata, haldoklás, gyász.

Képzésben lévő pár és családterapeuta

Magyar Családterápiás Egyesület

2022-

A családterápiás módszerben a rendszerszemlélet fogott meg, melyben a fókusz nem személyeken, hanem kölcsönhatásokon, közösen létrehozott dinamikán, interakciókon van.

Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus jelölt

Szegedi Tudományegyetem, ÁOK

2023-

A szakképzés során elsajátítjuk a hatékony megküzdési stratégiákat az akut, krónikus és terminális betegségek, valamint a gyász esetében. Emellett kiemelt figyelmet fordítunk az egészség megtartására, beleértve az egészséges életmód kialakítását, a stresszkezelési technikák fejlesztését.

szakmai tapasztalat

Pszichológiai Gyakorlat

Batthyány Kázmér Szakkórház Pszichiátria

2021

A gyakorlatom során volt lehetőségem bepillantani egy pszichiátriai osztály működésébe, a mentális betegek gondozásába. Az osztályon folyó munka csoportterápiában valósul meg, így számos módszert (pl. zeneterápia, művészetterápia, lovasterápia) megismerhettem.

Óvodai-iskolai szociális segítő

2021-2023

Ebben a munkakörben egyaránt közel kerültem egy családsegítő központ működéséhez és az iskolákban, óvódákban folyó munkákhoz. Segítő beszélgetéseket folytattam pedagógusokkal, szülőkkel, gyermekekkel egyaránt, ezzel mélyítettem a fejlődéslélektani tudásomat, és számos életciklusonként felmerülő krízissel, specifikus élethelyzettel találkoztam. Részt vettem csoportfoglalkozások megtartásában, kialakításában, ezzel gyarapítva egy közösség működéséről szerzett ismereteimet.

Pszichológus

2022-

Egy családsegítő központ pszichológusaként igazán széles spektrumban tudok gondolkodni nehézségekről. Figyelemzavar, tanulási zavar, viselkedési zavar, életközépi válság, válás, egzisztenciális problémák, gyász, nevelési nehézségek, kamaszkori személyiségfejlesztés egyaránt megjelenik. Ez nagyban hozzásegít ahhoz, hogy mindenkihez egyedi megközelítéssel forduljak, így a különböző módszereket, technikákat személyre szabottan alkalmazom.

beszélt nyelvek

HUNmagyar

ENGangol

érdeklődés

művészetek

görög mitológia

vallás

egészség

Via ferrata

köszönetnyilvánítás

29

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180