Zele Dorottya

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. - Weöres Sándor”

Zele Dorottya, pszichológus, képzésben lévő családterapeuta vagyok. Kitüntetéses diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem, Klinikai és egészségpszichológiai szakirányon. Egyetemi tanulmányaim befejezése után tanulási, magatartási és beilleszkedési nehézséggel rendelkező, illetve sajátos nevelési igényű gyerekek és serdülők diagnosztikájával, pszichológiai gondozásával, fejlődésük nyomon követésével és családjaik pszichés támogatásával kezdtem el foglalkozni. A klienseimmel végzett munka arra ébresztett rá, hogy a hozott nehézség sosem légüres térben létezik, hanem olykor környezetünk, kapcsolataink kontextusában nyer értelmet, így találkoztam a rendszerszemléletű családterápia módszerével. A munkám során a belső lelki folyamatokat, illetve a személy és környezete interakcióját egyaránt igyekszem figyelembe venni. Módszereimet a rendszerszemlélet és a személyközpontúság jellemzi. Célom az empatikus, elfogadó, biztonságot sugárzó légkör megteremtése, a pozitív érzelmi odafordulás, a problémát kialakító és fenntartó interakciók megismerése és a változás elősegítése.  

 

Tanulmányaimat a Magyar Családterápiás Egyesület keretében folytattam, jelenleg is képzésben lévő, leendő családterapeuta vagyok, illetve ebben a módszerben végzem saját önismereti munkám is. 

 

„A stressz az élet sója!” – mondta Selye János és bizony az élet természetesen velejárója, hogy bizonyos helyzetek, történések próbára teszik a testi-lelki egyensúlyunk. Azonban ezeket a próbatételeket megoldva, személyiségünk működésének magasabb szintjére jutunk, erősebbek, szívósabbak, kapcsolatainkban boldogabbak leszünk, harmóniába kerülünk a megváltozott környezetünkkel és visszanyerjük életünk felett a kontrollt. Hiszem és vallom, hogy a pszichológiai tanácsadás célja már meglévő megküzdési képességünk -ha úgy tetszik pszichés mankóink-azonosítása és ezen megküzdési repertoár szélesítése adaptív stratégiákkal. Így képessé válunk önállóan felvenni a harcot a stresszel és a szorongással az élet bármely színterén. A folyamat során nő az önismeret, a saját képességeinkbe vetett hit, a kompetenciaérzés és az önértékelés. 

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Klinikai és Egészségpszichológiai specializáció

2014-2019

A mesterképzés során megismertem a különböző mentális zavarok diagnosztikájában használatos eszközöket, és betekintettem a pszichés egészségmegőrzés világába

Családbarát Országos Nonprofit Szervezet képzése

Családbarát Országos Nonprofit Szervezet

2020

A képzés fókuszában a kora gyermekkori fejlődéssel kapcsolatos családközpontú tanácsadás és az intervenció lehetőségei álltak, interdiszciplináris, azaz a gyermekek ellátásában résztvevő szakmákon átívelő megközelítésben.

Képzésben lévő családterapeuta

Magyar Családterápiás Egyesület

2022-

A családterápia olyan terápiás módszer, mely a családra, mint élő rendszer tekint és a fókuszt a tagok közötti cirkuláris kommunikációra és interakciós mintákra helyezi. Jelenleg is folyamatban van az elméleti és módszertani képzésem, illetve ebben a szemléletben végzem az önismereti munkám is.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológia

2022-

A Mindset munkatársaként pszichológiai tanácsadással és pszichoedukációval foglalkozom. Célom, hogy a hozzám fordulókat segítsem saját pszichés erőforrásaik kiaknázásában és önismeretük elmélyítésében. Emellett a Develent programon belül személyiségfejlesztő tréningekkel foglalkozom.

Pszichológus

Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Székhelyintézményi Szakértői Bizottság

2021-2022

Feladatom a sajátos nevelési igényű gyermekek pszichodiagnosztikája volt. Értékes tapasztalatot gyűjtöttem az autizmus spektrum zavarral, tanulási zavarokkal, intellektuális képességzavarral, aktivitás és figyelemzavarral rendelkező gyerekekkel és serdülőkkel való együttműködésben. Rendkívül pozitív élmény megtapasztalni, ahogy a neurotipikustól eltérő fejlődésmenetű gyerekek kivirágoznak, ha megfelelő empátiával, hozzáállással és eszközökkel viszonyulunk hozzájuk.

Tréner

Nyitok Alapítvány és Oktáv Ráció

2021

Szerencsém volt belekóstolni a személyiségfejlesztő, csapatépítő, konfliktuskezelő tréningek vezetésének világába Hévíz egyik legimpozánsabb szállodájának személyzetével.

Önkéntes pszichológus

Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület

2021

Pszichológusként mindig is fontosnak találtam az önkéntes munkát, így kerültem kapcsolatba a Keszthelyi Kiscápák Sportegyesülettel, ahol a fiatal úszótehetségek pszichés támogatásában vettem részt, családjaikkal, edzőikkel együttműködve.

Pszichológus

Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Keszthelyi Tagintézménye és a Hévízi Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda

2019-2021

A keszthelyi Szakszolgálatnál tanulási, magatartási és beilleszkedési nehézséggel rendelkező gyermekek diagnosztikáját és pszichológiai gondozását végeztem. Itt szereztem tapasztalatot a gyermekekkel való munkában, megismerkedtem a gyermekterápia módszereivel. Az oviban fő küldetésemnek tekintettem a gyermekek gondozásán túl a szülők involválását a közös munkába és megerősítésüket saját szülői kompetenciáikban.

beszélt nyelvek

ENAngol

érdeklődés

Irodalom, színház, művészetek

Zene

Írás

Sport

Gasztronómia

Természet

köszönetnyilvánítás

23

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180