Molnár Szabina

Pszichológus ⋅ Szeged

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Az első lépés soha nem visz el a célig. De mindig kimozdít abból a helyzetből, ahol eddig voltál. Náray Tamás”

Molnár Szabina vagyok, okleveles pszichológus. Az alapszakot és a mesterszakot is a Szegedi Tudományegyetemen végeztem el. A mesterképzésem során a Tanácsadás és Iskolapszichológia szakirányt választottam. A szociálpszichológia mindig is közel állt hozzám, így az egyetem éveim alatt, a kutatásaim során kiemelten foglalkoztam az egyén és a társas környezet kölcsönhatásaival. Tanulmányaim elvégzését követően iskolapszichológusként helyezkedtem el, ahol diákoknak, tanároknak és családoknak nyújtok segítséget. A munkám nagyon sok rétű, többek között foglalkozom stressz és indulatkezeléssel, szorongásoldással, krízistanácsadással, kapcsolati problémákkal, valamint nevelést érintő kérdésekkel is.

A mindennapi életben számos kihívással kell szembe néznünk, legyenek azok családi konfliktusok, párkapcsolati gondok vagy akár munkahelyi problémák. Az emberek gyakran úgy érzik, a saját gondjaikat egyedül kell megoldaniuk, hiszen ők irányítják az életüket. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor úgy érezhetjük, hogy kicsúszik a kezünkből az irányítás és segítségre van szükségünk. Az első lépést megtenni mindig a legnehezebb. Szembenézni önmagunkkal és a hibáinkkal, megkérdőjelezni olyan dolgokat, amelyekben mindig is hittünk és feltenni azokat a kérdéseket, amelyeket sosem mertük.

Pszichológusként a munkám során nagyon fontosnak tartom, hogy egy olyan bizalmas és oldott légkört teremtsek, amelyben bátran fel lehet vállalni az érzéseket és a gondolatokat. A feltétel nélküli elfogadás, az empátia és a figyelem kiemelten fontos számomra. Hiszem, hogy mindenkinek más fejlődési útja van, ezért egyedi megoldásokra van szükség. A tanácsadás során a személyes élettörténet feltárása segít abban, hogy az elakadást jelentő problémát jobban megértsük. Célom, hogy szakmai tudásommal és elfogadásommal hozzásegítsem Önt egy elégedettebb, kiegyensúlyozottabb és eredményesebb élethez.

Amiben segítségére lehetek:

  • önismeret, önbizalom,önelfogadás
  • stresszkezelés, szorongás
  • párkapcsolati, családi, társas konfliktusok
  • munkahelyi, iskolai problémák
  • nehéz élethelyzet, döntési nehézségek
  • gyermeknevelési kérdsek

képzései és képesítései

Tanácsadó szakpszichológus

Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológiai és Pedagógiai Kar

2023-

A Tanácsadó szakpszichológus képzés során széles körű pszichológiai ismereteket és gyakorlati készségeket sajátítunk el, amelyek segítségével hatékonyan tudunk dolgozni különböző kliensekkel és problémákkal. A képzés során az elméleti tudás mellett nagy hangsúly van fektetve a gyakorlati tudás elsajátítására is.

Okleveles Pszichológus

Szegedi Tudományegyetem

2019-2021

A Tanácsadás- és Iskolapszichológia szakirányon végzett specializáció során átfogó tudást és készségeket szereztem arról, hogyan lehet segíteni az embereket különböző élethelyzeteikben és problémáik megoldásában tanácsadási keretek között.

Viselkedéselemző

Szegedi Tudományegyetem

2016-2019

Az alapképzés során elsajátítottam a pszichológia legfőbb területeinek és módszereinek alapjait.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológia

2023-jelenleg

A munkám során felnőttekkel foglalkozom egyéni tanácsadás keretein belül.

Iskolapszichológus

Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola

2021-jelenleg

A diákok egyéni megsegítésén kívül csoportfoglalkozásokat is szervezek, amelyeknek a célja a szociális készségek és az érzelmi intelligencia fejlesztése.

Iskolapszichológus

Kisteleki Általános Iskola és Kollégium

2021-jelenleg

Két iskolában dolgozom iskolapszichológusként. A munkám során diákoknak, tanároknak és családoknak nyújtok segítséget. A munkám nagyon sok rétű, többek között foglalkozom stressz és indulatkezeléssel, szorongásoldással, krízistanácsadással, kapcsolati problémákkal, valamint nevelést érintő kérdésekkel is.

Pszichológus gyakornok

Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Hódmezővásárhelyi Tagintézménye

2020

A Pedagógiai Szakszolgálatnál a családterápia módszerével ismerkedtem meg. A gyakorlat során tapasztalatot szereztem a gyerekekkel és a családokkal folytatott terápiáról, valamint a különböző mérőeszközök használatáról.

Pszichológus gyakornok

Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

2020

A szakmai gyakorlat során az iskolapszichológus munkába nyertem betekintést. Részt vettem egy tehetséggondozó programban és a diákoknak csoportfoglalkozásokat szerveztünk.

beszélt nyelvek

angol,szerb

érdeklődés

Utazás

Koncertek, zene

Olvasás

Állatvilág

köszönetnyilvánítás

76

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180