Szabó Zsófia Dorottya

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Mi mindannyian csak hazakísérjük egymást önmagunkhoz. - Ram Dass”

Azt gondolom, hogy van abban valami felszabadító, hogy fájdalmas pillanatok, ha el is jönnek, át tudunk menni rajtuk, mert legutóbb is átmentünk. Ha pedig igazán fáj, számba vehetjük az erőforrásainkat. És kérhetünk segítséget!

Szakmai segítségnyújtást, támogatást az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, az Eleos-Education és a Gyászfeldolgozás Módszer Magyarország professzoraitól, oktatóitól és szakembereitől volt lehetőségem tanulni. A képzést klinikai-, és egészségpszichológiai szakirányon végeztem. Klinikai és szakmai tapasztalatokat a Thalassa-házban, az Ébredések Alapítványnál és a Bethesda Gyermekkórházban szereztem, így számos szegmensben dolgozhattam együtt klienseimmel. Legfontosabb "összetevőnek" azonban a szakmai felkészültségen túl mind inkább azt a közös munkát, azt az együtt megtett utat tartom, amelyen valójában talán nem könnyű elindulni. Ám ha mégis megtesszük az első lépést és úton-útfélen találkozunk önmagunkkal - szükségleteinkkel, vágyainkkal, félelmeinkkel és emlékeinkkel - akkor megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy a fejlődés és a feldolgozás útjára lépjünk.

Lehet, hogy akad olyan probléma, ami megbeszélésre és külső szemlélő bevonására érdemes. Lehet, hogy kiváló módszerünk van a probléma megoldására, ám tanulhatunk új módszereket is önmagunkért. Lehet, hogy vannak olyan örömteli és felemelő élethelyzetek, mely örömök kihangosításában jó, ha jelen van a választott szakemberünk. Akár azért is, mert az a bizonyos helyzet óriási öröm, de egyben kihívás is nekünk, sőt talán megterhelő. Számomra a pszichológia azt jelenti, hogy együtt haladunk nehézségről nehézségre, vagy épp örömről örömre és az utunk közben nem felejtkezünk el saját magunkról. Sőt, egyre inkább kezünkbe vesszük a saját életünket és megéljük azt teljes valóságában.

képzései és képesítései

Viselkedéselemző

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2020

Bár az érettségi után néhány évre szükségem volt, hogy rátaláljak arra az útra és hivatásra, amelyet igazán magaménak érzek, végül sikerült meglelnem akkor, amikor az ELTE-n elvégeztem az alapképzést és megismerkedtem a pszichológia tudományával.

Keresztény lelkigondozó

Eleos-Education Nonprofit Kft.

2020

Neveltetésemben és életemben mindig jelen volt a hit. Legfontosabb irányvonalamnak ennek kapcsán azt tartom, hogy nézetem szerint nincs igazán vallás kontra tudomány. A legjobbnak azt gondolom, hogyha ez a kettő nem egymás ellen van, hanem összedolgoznak azért, hogy teljesebb életet élő és kiegyensúlyozottabb embert „kapjunk”.

Pszichológus (Klinikai- és egészségpszichológiai szakirány)

Szegedi Tudományegyetem

2023

Mindig is érdekelt a lélek és a működésmódok legmélye, így ezen specializációt választottam. A mesterképzést klinikai- és egészségpszichológia szakirányon végeztem, melynek során szakmai gyakorlatomat az Ébredések Alapítványnál és a Bethesda Gyermekkórházban töltöttem.

Gyászfeldolgozás módszer specialista

Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország

2023

Mivel valóban mindig is érdekelt a dolgok legmélye, a halál és a veszteségek kapcsán a bennem élő félelmet legyőzte az ezek iránt való kíváncsiság. Segítő szakemberként pedig esszenciálisnak érzem, hogy ezekről ne legyen tabu beszélgetni és hogy feldolgozás kövesse mindazon eseményeket, amelyek súlyos nyomot hagynak.

szakmai tapasztalat

Önkéntes

Logos Nemzetközi Kapcsolatok Alapítvány

2006-2012

Vidám, verses-zenés-mesés műsorokat állítottunk össze hátrányos helyzetű, továbbá gyermekotthonban élő gyermekek részére és idősek otthonában élő idősek számára.

Érzékenyítő-kiállítás szervezés

Kurt Lewin Alapítvány

2012

Kiállításunk a „100 legszegényebb” címet viselte. Országosan gyűjtött anyagokból dolgoztuk ki néhány diáktársammal az érzékenyítő kiállítást, mely a figyelmet szerette volna felhívni a hátrányos helyzetű társadalmi rétegekre.

Mesedoktor

K&H Gyógyvarázs Program

2015

Miskolci gyermekkórházban volt lehetőségem arra, hogy a kis gyógyulóknak szerezzek néhány vidám pillanatot mesékkel és játékokkal.

Önkéntes

Baptista Cipősdoboz Akció

2016-2020

Évről évre lehetőségünk van az Ünnepek előtt (is) a rászorulókra gondolni és róluk gondoskodni. Szerettem volna ebben tevékenyen részt venni.

Klinikai gyakorlat

Thalassa Ház Pszichoterápiás és Pszichiátriai Rehabilitációs Intézet

2018

Az alapképzés klinikai gyakorlatát a budapesti Thalassa Házban töltöttem, ahol önsértéssel és különböző önrombolásokkal, hangulati zavarokkal, krónikus szorongással, életvezetési nehézségekkel, függőségi problémákkal küzdő fiatalokkal dolgoztunk együtt.

Önkéntes

Józan Babák Egyesület

2019

Szakdolgozatomat szerhasználó kismamák anyai identitásának vizsgálatából írtam, így kerültem kapcsolatba az egyesülettel. Fontosnak tartom, hogy törődjünk a marginalizált és a stigmatizált társadalmi rétegek helyzetével.

Egészségpszichológia gyakorlat

Bethesda Gyermekkórház

2023

A mesterképzés egészségpszichológiai gyakorlatát a gyermekkórházban töltöttem, ahol megismerhettem a kórház mentor programját, a zeneterápia eszközét és gyakorolhattam rajzvizsgálatok módszerét.

Klinikai gyakorlat

Ébredések Alapítvány

2023

A mesterképzés klinikai gyakorlatát a 8. kerületi alapítványnál töltöttem, ahol a kollégák nagy hatékonysággal alkalmazzák a közösségi pszichiátriai gondozás módszerét – ebbe nyerhettem betekintést.

beszélt nyelvek

ENGangol

FRAfrancia

érdeklődés

szépművészet

zene, zongora

irodalom

színház

utazás

kávékultúra

tradíciók

jóga

kirándulás

lovaglás

köszönetnyilvánítás

25

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180