Talpai Dorottya

Pszichológus ⋅ Szeged

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Utunk irányát magunkban hordjuk, és magunkban égnek az örök, sorsjelző csillagok. – Szerb Antal”

Talpai Dorottya vagyok, okleveles pszichológus. Diplomámat a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakán szereztem klinikai-, és egészségpszichológia szakirányon. Szakmai gyakorlataimat a sürgősségi, valamint a gyermek-, és ifjúságpszichiátriai osztályokon végeztem. Egyetemi éveim alatt nagy hangsúlyt fektettem a gyermekekkel való munkára, önkéntes tevékenységem során a pszichiátriai és gyermekonkológiai osztályokon tartottam játékos foglalkozásokat fiataloknak, amely élmények megerősítették bennem a pszichológusi munka iránti szeretetemet.

Tanulmányaim végeztével pszichológusként helyezkedtem el alapítványi kereteken belül, ahol többek között koraszülő családokkal és gyermekeikkel foglalkoztam különböző nevelési kérdéseket, önismeretet, szorongást és családi elakadásokat érintő témákban. 

Mindennapi életünk során számos stresszhelyzettel találkozunk, melyek leküzdése olykor könnyen megy, más esetekben viszont nagy erőfeszítést és lelki energiát vesz igénybe. Fontosnak tartom, hogy olyan eszközöket és módszereket adjak klienseim kezébe, melyek által a saját kezükbe tudják venni életük irányítását. 2019-ben elvégeztem az autogén tréning képzést, amely relaxációs gyakorlat megtanítása által segítséget tudok nyújtani a mindennapi stressz leküzdésében, és a belső nyugalom megteremtésében.

Rendszerszemléletű megközelítésemmel átfogóan, az élet több területére kiterjedően vizsgáljuk át közösen a felmerülő problémákat. Munkám során fontosnak tartom az elfogadó és bizalmi légkör megteremtését, amely a belső, lelki munka alapját képezi.

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Szegedi Tudományegyetem

2019-2021

Mesterképzésemet klinikai és egészségpszichológia szakirányon végeztem, ahol kifejezett figyelmet fordítottunk a terápiás kapcsolat kialakítására és az egészségmegőrzésre.

Relaxációs gyakorlatvezető

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

2018-2019

Autogén tréning relaxációs módszerrel dolgozom, ami segíthet a mindennapi stressz csökkentésében és a lelki egyensúly fenntartásában.

Viselkedéselemző

Szegedi Tudományegyetem

2016-2019

Az alapképzésem során megismerkedtem a pszichológia főbb irányzataival és módszereivel, valamint azok elméleti hátterével.

szakmai tapasztalat

Középiskolás Programkoordinátor

Mathias Corvinus Collegium Alapítvány

2021-jelenleg

Fiatalokkal folytatok közösségépítő munkát, amely magába foglalja a programszervezést, csapatépítést, valamint a pályaorientációs és egyéni beszélgetéseket is.

Pszichológus

Korábban Érkeztem Alapítvány

2021-2022

Koraszülő családokkal dolgoztam egyéni és csoportos formában, leginkább életvezetési, nevelési és megküzdési témákban.

Pszichológiai gyakorlat

Szegedi Tudományegyetem sürgősségi, valamint gyermek- és ifjúságpszichiátriai osztályai

2021

A gyakorlat során betekintést nyertem az egészségügyi pszichológiai munka módszereibe és sajátosságaiba.

Önkéntes

Szegedi Tudományegyetem, Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály

2018-2021

Az osztályon való önkénteskedés során rálátást nyertem a korosztály sajátosságaira és a terápiás lehetőségekre.

beszélt nyelvek

ENGAngol

SRBSzerb

érdeklődés

Olvasás

Utazás

Színház

Túrázás

köszönetnyilvánítás

9

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180