Csonka Zsófia

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Nem fogsz emlékezni, hogy csináltad végig… Még abban sem lehetsz egészen biztos, hogy tényleg véget ért. De egy dolog biztos. Amikor kijössz a viharból, nem az az ember leszel, aki besétált abba. Ez minden, amiről a vihar szól. Murakami Haruki”

Murakami Haruki fenti gondolata nagyon fontos számomra és sokszor ad erőt egy-egy nehezebb élethelyzetben. Úgy gondolom, segíthet a tudat, hogy elakadásaink, veszteségeink egyben magukban hordozhatják a változás lehetőségét és hogy nehéz érzéseink sem tartanak örökké. 

Azonban van, hogy ez nem, vagy csak nehezen megy egyedül. Ilyenkor jó, ha van mellettünk egy kísérő, aki mind szakmailag, mind emberileg támogathat szembenézni az elakadásokkal, feltérképezni erőforrásainkat. Megtisztelőnek tartom, ha vállalhatom ezt a szerepet, és társa lehetek a hozzám fordulóknak ezen az önismereti úton. Amellett, hogy kiemelten fontosnak tartom, hogy elfogadó és empatikus légkört teremtsek - ahol szabadon és ítéletmentesen beszélhetünk érzésekről, gondolatokról - sokat foglalkozom a saját önismeretem, önreflexióm fejlesztésével is.  

Csonka Zsófia vagyok, okleveles pszichológus és autogén tréning (relaxációs) gyakorlatvezető. Diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem felnőtt klinikai és egészségpszichológia szakirányon. Szakdolgozataimban a párkapcsolaton belüli maladaptív hiedelmekkel és sémákkal, illetve a párkapcsolati bántalmazással foglalkoztam részletesen, főképp az áldozatok szemszögéből.

A közös munka során szívesen alkalmazok relaxációs technikát, mely azon túl, hogy segíti a stresszcsökkentést vagy éppen az alvási nehézségeket, egyben a befelé figyelés egyik eszköze lehet, mely teret adhat arra, hogy elcsendesedjünk és kapcsolódni tudjunk önmagunkkal. 

képzései és képesítései

Sématerápiás konzultáns képzés

Magyar Sématerápiás Egyesület

2023 - jelenleg is

A gyász lélektana és gyászolók segítése

Napfogyatkozás Egyesület

2023

Autogén tréning (relaxációs) gyakorlatvezető

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

2021-2022

Sématerápiás önismereti csoport

Károli Gáspár Református Egyetem/VIKOTE

2019-2021

Pszichológus hallgatók számára pszichoterapeuták által vezetett 150 órás csoportos sématerápiás sajátélményen vettem részt.

Okleveles pszichológus

Károli Gáspár Református Egyetem

2019-2022

Felnőtt klinikai és egészségpszichológia szakirány Szakmai gyakorlat: Gálfi Béla Gyógyító és Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft.

Viselkedéselemző

Károli Gáspár Református Egyetem

2014-2019

Szakmai gyakorlat: Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, Magyar Honvédség (Kecskemét)

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológia

2023 - jelenleg is

Pszichológus

Szociális Alapszolgáltatási Központ

2023 - jelenleg is

IT Recruiter

Borealis Engineering Solutions

2023

IT Sourcing Specialist

Mortoff IT Consulting and Services Ltd.

2021 - 2022

IT Researcher

Schönherz Bázis Kft.

2020 - 2021

beszélt nyelvek

érdeklődés

köszönetnyilvánítás

19

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180