Deák Csilla

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Az ember éppen az apróságokban mutatja ki leginkább a jellemét, mert ezeknél nemigen szedi össze magát. - Arthur Schopenhauer”

Gyermekkoromban mikor egyszer elestem és megütöttem magam, nagybátyám viccesen megjegyezte: „Akármilyen jó is, egyszer úgyis elmúlik”. Ezzel nem csak mosolyt csalt az arcomra, de örökre megmaradt bennem, hogy nem csak sajnálkozva lehet tekinteni nehézségeinkre, hanem más új perspektívából is nézhetjük őket. Bár életünkben sok tényezőre nincs behatásunk, amik belőlünk fakadnak, mint a hozzáállásunk és viselkedésünk azokra van.

Deák Csilla vagyok, okleveles pszichológus, a pszichológia tudományok doktora és családterapeuta jelölt. Tanulmányaimat Belgiumban a Leuveni Katolikus egyetemen végeztem. Doktori képzésem során a tudományos és kutatói munka megtanított arra, hogy minden helyzet komplexebb, mint amilyennek tűnik és a problémák nagy részének létrejötte/megoldása több tényezőn is múlik. Ezért, bármi is legyen az adott nehézség, nem egy út vezet el a megoldásáig.

Pszichológusként az a célom, hogy interaktív módon kísérjem klienseimet egy elfogadó és támogató közegben, hogy feltárhassák erőforrásaikat, és megtalálják a számukra legmegfelelőbb megoldást. Hiszem, hogy a mai rohanó világban is, ha időt fordítunk rá, önismeretünk bővítésével kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lehetünk.

Munkám egyik meghatározó nézete a családterápiás rendszerszemlélet. Ez hasznos lehet egyéni tanácsadás során is, mert az egyént eredeti családja és mostani családja/környezete szerves részeként tekinti. Ezeknek a rendszereknek a megvizsgálása sokban segít egyéni problémák megértésében és a lehetséges változások elindításában.

A 2020 tavasza óta, főleg a járvány miatt megnőtt online tanácsadás iránti érdeklődést kielégítendő, magam is vezettem számos ilyen konzultációt. Teljesen otthon érzem magam a beszélgetések ilyen módon történő kivitelezésében és tapasztalatom szerint sokan mások is megszokták a kommunikáció ilyen formáját és praktikusnak tartják azt.

 

képzései és képesítései

Pár- és családterápia

Magyar Családterápiás Egyesület

2019 -

A családterápia olyan terápiás módszer, mely a családra, mint élő rendszer tekint és a fókuszt a tagok közötti cirkuláris kommunikációra és interakciós mintákra helyezi. Az elméleti és módszertani képzés sikeres elvégzése után jelenleg önismereti képzésen veszek részt.

Pszichológia tudomány doktori képzés

Leuveni Katolikus Egyetem (UCL)

2011 - 2016

Kutatásaim szociál pszichológia témából végeztem.

Pszichológia Mester képzés

Leuveni Katolikus Egyetem (UCL)

2009-2011

Mesterképzésen a kognitív pszichológia szakirányt választottam. Az itt megszerzett tudás megfelelő alapokat nyújt a gyakorlati munkához és hasznos eszközökkel látott el.

Pszichológia Bachelor képzés

Leuveni Katolikus Egyetem (UCL)

2006-2009

Az alapképzés során a pszichológiai elméleti alapjait ismerhettem meg és megismerkedhettem különféle módszereinek használatával.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Terápiás & Tanácsadó Központ

2019 -

A Mindset munkatársaként egyéni pszichológiai tanácsadással foglalkozom. Célom, hogy a hozzám fordulókat segítsem saját pszichés erőforrásaik kiaknázásában és önismeretük elmélyítésében.

Projektkoordinátor

Mindset Terápiás & Tanácsadó Központ

2019 - 2021

A Develent program létrehozásán, megalapozásán és kidolgozásán dolgoztam csapatommal.

beszélt nyelvek

HUMagyar

ENAngol

FRFrancia

NLHolland

érdeklődés

Fantasy és Sci-fi

Festés

Természet

Az univerzum titkai

köszönetnyilvánítás

34

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180