Oláh Adrienn Réka

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Utunk irányát magunkban hordjuk, és magunkban égnek az örök, sorsjelző csillagok.”

Oláh Adrienn vagyok, okleveles pszichológus, tréner és coach. A pszichológia iránti érdeklődésem nagyon korán kezdődött. Első emlékem ezzel kapcsolatosan az, hogy általános iskolásként leveszem a polcról Ranschburg Jenő egyik könyvét és nem tudom letenni. A pszichológia képzés során számos más könyvvel jártam és járok így azóta is. Jelenleg kognitív-és viselkedésterápia (CBT) képzést tanulok, gyermek-és serdülő szakirányon. Hatásos, bizonyítékokon alapuló módszerről van szó, mely számos esetben alkalmazható. Serdülőkkel (14 éves kortól) és fiatal felnőttekkel dolgozom.

Szakmai tapasztalatomat tekintve dolgoztam iskolapszichológusként, tudományos segédmunkatársként kutatóintézetben és óraadóként egyetemen. A változatos munkaköröknek köszönhetően ráébredtem, hogy az emberekkel való munka az, amivel igazán szeretek foglalkozni és ami örömet jelent számomra a mindennapjaimban. Iskolapszichológusként örömmel figyeltem, ahogy a diákok alkalmaztak egy-egy általam tanított módszert a hétköznapjaikban. Jó volt látni, ahogy az egyéni tanácsadás során megnyíltak és bíztak bennem.

A szakdolgozatomban egy olyan témával foglalkoztam, mely a pszichológiai rendelőkben is gyakran megjelenik: az érzelmi sírással. Sokszor címkézzük ’negatív érzelemként’ mindazt, ami a sírással kapcsolatban megjelenik, holott a sírás kapcsolódhat a megkönnyebbüléshez, feszültséglevezetéshez, katarzishoz egyaránt. Hasonló a helyzet akkor, amikor az életben krízisbe, mély gödörbe kerülünk: használhatjuk ezt a helyzetet arra, hogy a krízis leküzdésével; a gödörből kimászva ne ugyanarra a szintre térjünk vissza, ahol voltunk, hanem annál egy magasabb szintre, hiszen a kríziseink leküzdése során új készségekkel és megküzdési módokkal gazdagodunk, erősebbé válunk. Ez adhatja számunkra a legnagyobb kapaszkodót nehézségeinkkel való megküzdésben. Ahogy Shakespeare is megfogalmazta: „nincs a világon se jó se rossz; a gondolkozás teszi azzá.” A kríziseinkre gondolhatunk kihívásként. A felelősség a mi kezünkben van. Ez a szépsége és egyben a nehézsége is a folyamatnak. Önismeretünk és erősségeink fejlesztése pedig felvértez bennünket. Ebben a folyamatban tudom segíteni a hozzám fordulókat.

A fenti idézettel - Szerb Antal szavaival - egyetértve azt gondolom, az erősségeink és megoldásaink bennünk vannak – sokszor azonban rejtve maradnak. Ezek felszínre hozásával tudom segíteni a hozzám fordulókat a pozitív pszichológia és a coaching eszköztárával. Célom, hogy a hozzám fordulók személyiségéhez igazodó technikákkal dolgozzunk.

 

képzései és képesítései

Kognitív viselkedésterapeuta

VIKOTE Kognitív és sématerápiás központ

2022 - jelenleg

Tréner

Antener trénerképző

2022

Life coach

Pro Bona Coaching & Training

2021

Okleveles pszichológus

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – kiváló minősítésű diploma

2016 – 2019

Viselkedéselemző

Debreceni Egyetem

2013 - 2016

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológia

2022 - jelenleg is

Óraadó

Károli Gáspár Református Egyetem, BTK Pszichológia Intézet

2020 - 2022

Tudományos segédmunkatárs

Természettudományi Kutatóközpont Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet

2020 - 2022

Iskolapszichológus

Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Kollégium

2019 - 2020

beszélt nyelvek

ENGAngol

GERNémet

érdeklődés

Túrázás

Irodalom

Tánc

köszönetnyilvánítás

1018

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180