Egzisztenciális Pszichológia

A poszttraumás növekedés jelensége daganattal érintetteknél

A rák súlyos és traumatikus esemény a beteg személy és hozzátartozói életében egyaránt. Azonban a negatív fizikai és pszichés tényezők mellett bizonyos szinten akár pozitív megéléseket és fejlődést is hozhat.

Megbékélés a halállal

A halál az életünk része. Vagyis az kellene, hogy legyen. Mégis próbáljuk elkerülni, hogy egyáltalán gondolni kelljen rá, vagy netán beszélni róla. Egyszer azonban eljön az a pont, amikor muszáj tudomást vennünk arról, hogy az élet véges.

Miért fontos elbúcsúzni attól, akit elveszítettünk?

A gyász feldolgozása szempontjából nagy jelentősége van annak, hogy el tudunk-e köszönni attól, akit elveszítettünk.

Életünk egy élhetetlen bolygón – az ökoszorongás nyomában

Egyre többször találkozunk a hírportálokon, a közösségi média fórumain vészjósló címet viselő, az emberi faj létezésének belátható időn belüli megszűnését vizionáló írásokkal, tudósok, klímaszakértők figyelmeztetéseivel.

Freud VS Yalom - évszázados vita a halálról

Cikkünkben arra keressük a választ, hogy vajon miképpen állt a halálhoz Sigmund Freud osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichológia egyik legkiemelkedőbb alakja, és mit gondol erről Irvin D. Yalom amerikai pszichiáter, aki az egyre ismertebb egziszten

Miért alakul ki bennünk szorongás, amikor döntés előtt állunk?

A döntések, amiket meghozunk, nem csupán a mindennapjainkat határozzák meg, hanem az egész életünket. Néha talán éppen ezért olyan ijesztő és szorongást keltő, amikor választás előtt állunk. Nézzük, hogy mi segíthet, hogy csökkentsük a szorongást és könny

Pszichológusaink

csapat

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180