Szöllősi Dóra

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Minél többet tudunk meg a ››mi‹‹-ről és a ››miért‹‹-ről, annál könnyebbé és hatékonyabbá válik a ››hogyan‹‹.”
 

Szöllősi Dóra vagyok, okleveles pszichológus. Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem, mind alapszakon, mind pedig mesterszakon. Az alapszak elvégzése után a munka- és szervezetpszichológia specializációt választottam, ugyanis nagyon érdekesnek véltem megismerni a szervezetek és a vezetés pszichológiai folyamatait, ugyanis napjaink nagy részét munkával és munkatársakkal töltjük. Annak érdekében, hogy a szervezetek működését saját szememmel is láthassam, már az alapképzés második felétől kezdve multinacionális szervezeteknél dolgozom. Ügyfélszolgálati munkatársként, majd toborzóként is kipróbáltam magam. Utóbbi még mindig napjaim részét képezi, ugyanis a toborzás-kiválasztásban számos pszichológiai tudást tudok alkalmazni, így segítve a megfelelő jelöltek kiválasztását. 

 

Az egyetemi éveim alatt számos projektben vehettem részt, ahol sok tudásra és tapasztalatra tettem szert. Önkéntesként segítettem több, fiatalok által alapított projektet is, amelyeknek a legfőbb célja a pszichológiával kapcsolatos ismeretterjesztés (például Mély Levegő Projekt). Ezen kívül mester szakos hallgatóként lehetőségem volt internetes tudatosságról képzést tartani középiskolai diákoknak a Netmentor program keretében. A több napos esemény nagyon fontos információkkal ruházta fel a részt vevőket, amik elengedhetetlenek a mai fokozott internet használat mellett. Pszichológusként nagyon sokat fejlődtem a különböző családi háttérrel és különböző élethelyzetből érkező fiatalokkal való kommunikáció során. Szimpatikus volt számomra a játékos tréning előadási forma is, így 2022 nyarán elvégeztem egy intenzív tréner képző tanfolyamot, ahol a tréningek elméleti és gyakorlati hátterét ismerhettem meg és próbálhattam ki magam élesben. Az egyetem által részt vehettem szervezetfejlesztési projektekben is, így együtt dolgozhattam olyan nagy cégekkel, mint például a MÁV Zrt. Szakdolgozatom során különböző szervezetek kulturális különbségeibe és a női vezetők helyzetébe mélyedtem bele részletesebben. 

 

Tanulmányaim mellett mindig nagy hangsúlyt helyeztem az önismereti munkára. Nem csak pszichológusként, hanem magánemberként is az egyik legfontosabb dolognak tartom, hogy megismerjük és megértsük saját szemléletmódunkat, viselkedésünk, érzéseink és reakcióink okait, következményeit. Ezek által új felismerésekre juthatunk és addig nem ismert lehetőségeket fedezhetünk fel. Az önismeret számos dologban támogatja életünket nehézségek, elakadások és problémák esetén is, de az emberi kapcsolatainkat, karrierünket és jóllétünket is segítheti. Pszichológusként szeretném elkísérni Önt azon az úton, ahol megismerheti önmagát, saját szemléletmódját, értékeiket és igényeit a különböző élethelyzeteken, nehézségeken keresztül.

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2021-2023

Pszichológia mesterszakon a munka- és szervezetpszichológia specializációt választottam, ugyanis nagyon érdekesnek véltem megismerni a szervezetek és a vezetés pszichológiai oldalát és folyamatait, hiszen napjaink nagy részét munkával és munkatársakkal töltjük.

Tréner

Dual Focus Consulting

2022

2022 nyarán elvégeztem egy intenzív tréner képző tanfolyamot, ahol a tréningek elméleti és gyakorlati hátterét ismerhettem meg és próbálhattam ki magam élesben. Az itt elsajátított készségeket a mai napig hasznosítani tudom csoportos foglalkozások során.

Viselkedéselemző

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2018-2021

A viselkedéselemző alapszak során lehetőségem volt a pszichológia elméleti és gyakorlati alapjait megismerni, amiket a mai napig hasznosítani tudok a mindennapokban.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológia

2023-

A Mindsetnél lehetőségem van egyéni tanácsadás keretei között segíteni a klienseimet. Ezen kívül csoportos foglalkozásokat tartok általános iskolásoknak, olyan lényeges készségek fejlesztésével kapcsolatban, mint az együttműködés, problémamegoldás, kommunikáció, konfliktuskezelés, tanulási motiváció, kreativitás és önértékelés.

Toborzó

Robert Bosch Kft.

2022-2023

A toborzói csapat részeként különböző pozíciókra segítem a megfelelő jelöltek kiválasztását. Pszichológusi háttértudásomat itt számos helyzetben tudom kamatoztatni.

Tréner

Netmentor Program

2022

Mester szakos hallgatóként lehetőségem volt internetes tudatosságról képzést tartani középiskolai diákoknak a Netmentor program keretében. Pszichológusként nagyon sokat fejlődtem a különböző családi háttérrel és különböző élethelyzetből érkező fiatalokkal való kommunikáció során. Emellett sokat fejlődött előadói készségem is.

Customer Service Representative

Thermo Fisher Scientific

2020-2022

Egyetemi éveim alatt ügyfélszolgálati munkatársként dolgoztam egy ideig. Itt megismerkedtem egy multinacionális szervezet működésével, fejlődtem a kommunikációmban, és megtanultam felelősséget vállalni a munkám felett.

beszélt nyelvek

HUMagyar

ENGAngol

FRFrancia

érdeklődés

Snowboard

Biciklizés

Utazás

köszönetnyilvánítás

8

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180