Bán Flóra

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A bűntudat a múltban van. Az aggodalom a jövőben. Egyetlen dolgon tud változtatni, és az itt van a jelenben.”

A fenti idézet Edith Eva Eger magyar származású, Holokauszt-túlélőtől származik, aki terapeutaként praktizál az Egyesült Államokban. Hiszek az üzenetben, melyet az idézet közvetít: elsősorban a jelen az, melyre hatással vagyunk, az aktuális pillanatban tudjuk megtenni az első lépést a változás felé. Ismerős érzés lehet, hogy valamiért megrekedve érezzük magunkat a jelenlegi élethelyzetünkben, és nem látjuk rá a megoldást, a kiutat. Bátran kérjünk segítséget ilyenkor!

Pszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta vagyok. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem Klinikai és egészségpszichológia specializáción. Egyetemi tanulmányaim alatt kezdtem el a Magyar Családterápiás Egyesület elméleti alapképzését, amely által betekintést nyerhettem a pszichológia gyakorlati részébe, illetve módszertani eszközöket sajátíthattam el.

Tanulmányaim mellett a munkám során is rendkívül meghatározóvá vált számomra a rendszerszemlélet, mely szerint kapcsolatainkban kölcsönösen hatunk egymásra. Gyakran egy elakadás, az egész családot, párkapcsolatot, mint rendszert vizsgálva válik értelmezhetővé. Ez a megközelítés baráti, családi, illetve párkapcsolati nehézségek esetén is jól alkalmazható. A rendszerszemlélet segítségével jobban megérthetjük a személyes kapcsolatainkban megjelenő dinamikát, kommunikációs mintázatokat, melyeket ezáltal könnyebben formálhatunk át.

Életünk során számos olyan élethelyzetbe kerülhetünk, melyek jelentős megterheléssel járnak. Olykor az ezekkel való megküzdés nehézségekbe ütközik, és előfordulhat, hogy erőforrásaink előhívásában támogatásra van szükségünk. A pszichológiai tanácsadás során lehetőségünk nyílik erőforrásaink megtalálására, ellenállóképességünk növelésére, nem utolsó sorban pedig önismeretünk fejlesztésére. A folyamat által olyan tapasztalatokkal gazdagodhatunk, melyekhez akár évekkel később is vissza tudunk nyúlni támaszként.

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Klinikai és Egészségpszichológiai specializáció

2015 - 2021

Képzésben lévő pár- és családterapeuta

Magyar Családterápiás Egyesület

2020 -

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Pszichológia

2022 - jelenleg

A Mindset Pszichológiánál egyéni pszichológiai tanácsadással, illetve pár- és családkonzultációval foglalkozom. Munkám során elsősorban az a célom, hogy a lehető legnagyobb empátiával és odafigyeléssel segítséget, illetve támogatást nyújtsak azok számára, akik valamilyen nehézséggel, elakadással fordulnak hozzám.

Családsegítő

Újbudai Humán Szolgáltató Központ

2021 - 2023

A szociális segítő munkában rendkívül sokszínű problémakörrel találkoztam nap mint nap, és szakmai tudásom által igyekeztem támogatni az azt igénylő családok életét. Munkám során gyakran alkalmaztam krízisintervenciót, illetve segítő beszélgetést.

Pszichológiai terepgyakorlat

Ébredések Alapítvány

2021

Az egyetemi terepgyakorlat során lehetőségem volt a pszichológusok munkáját támogatni, továbbá tesztfelvételben, diagnosztikában, explorációban, team munkában részt venni.

beszélt nyelvek

ENGAngol

érdeklődés

Sport

Irodalom

Filmek

Zene

köszönetnyilvánítás

688

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180