Di Giovanni Blanka

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A hullámokat nem állíthatod meg, de megtanulhatsz szörfözni. - Jon Kabat Zinn”

Nem az a kérdés, hogy lesznek-e nehéz helyzetek az életben, hanem hogy hogyan tudunk megküzdeni azokkal.  

Di Giovanni Blanka vagyok, okleveles pszichológus. Tanulmányaimat az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen folytattam. A mesterszakot, klinikai és egészségpszichológia specializáción végeztem, ezáltal a kórházban töltött gyakorlataim alatt a komolyabb mentális betegségekkel is megismerkedtem, ezek diagnosztizálásába és kezelésébe is betekintést nyertem. Hamar kiderült, hogy engem sokkal inkább a tanácsadás területe vonz, ahol a személyes erőforrások aktivizálásával saját belső erőnkre támaszkodva lehet csodálatos eredményeket elérni. 

Munkám során a legfontosabb számomra, hogy az ülések kellemes hangulatban, empátiával és elfogadással teli légkörben teljenek. Célom, hogy a klienseim élvezzék a közös munkafolyamatot és bizalommal forduljanak hozzám, megosszák velem gondolataikat, félelmeiket, vágyaikat hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk foglalkozni a felmerülő problémákkal. A találkozások során egyenrangú, partneri kapcsolat kialakítására törekszem, mely megteremti az alapját a bizalom, a biztonság és az elfogadhatóság érzésének kialakulásához. Nagy hangsúlyt fektetek a pszichoedukációra is, szeretném, hogy klienseim megértsék saját működésüket, a bennük zajló pszichológiai folyamatokat és ezek összefüggését a gondolataikkal, viselkedésükkel, társas kapcsolataikkal. A tanácsadás során segítséget nyújtok kiigazodni az érzelmeken, felismerni az egészségtelen működésmódokat, a feldolgozatlan múltbeli sérüléseket és segítek ezeket megérteni, feldolgozni, elfogadni vagy éppen elengedni. A cél pedig, a testi-lelki-szellemi egyensúly megteremtése vagy megerősítése, és ezáltal egy egészségesebb, tudatosabb, magabiztosabb jelenlét megalapozása. 

Jelenleg az egyéni tanácsadás mellett iskolapszichológusként dolgozom, így napi szinten foglalkozom kamaszok, fiatal felnőttek elakadásaival, nehézségeivel, önismereti kérdéseivel. Számomra nagyon kedves ez a korosztály, jól működünk együtt, így örömmel fogadom őket is az üléseken. Leggyakoribb témák melyekkel foglalkozom: önismeret fejlesztése, hangulati problémák, szorongás, önbizalom, önértékelés problémái, életvezetési elakadás, nehéz élethelyzettel való megküzdés, párkapcsolati problémák, stresszkezelés. 

képzései és képesítései

Viselkedéselemző

Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar

2018-2021

Pszichológia alapszak

Okleveles pszichológus

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

2021-2023

Klinikai és egészségpszichológia szakirány

szakmai tapasztalat

Tanácsadó

ELTE Szerencsejátékos Segélyszolgálat

2020-2023

Megismerkedtem az addikciókkal, megtanultam a betegek és hozzátartozóik számára tanácsadást, szupportálást nyújtani, adott esetben krízisintervenciót, válságkezelést tartani.

Pszichológus gyakornok

Főnix ház Pszichózis centrum

2021-2023

Pár hetes intervallumokban vettem részt gyakorlatokon, egy pszichiátriai betegekkel foglalkozó nappali kórházban, ahol súlyos mentális betegségek diagnosztizálásába (teszt felvételek) és kezelésébe (CBT terápia, csoportos foglalkozások) nyertem betekintést.

Kognitív fejlesztő tréner

Gem tanulási központ

2022-2023

Személyes tréning keretein belül a kognitív képességek fejlesztésével foglalkoztam, leginkább ADHD-s, figyelemhiányos, vagy egyéb tanulási, viselkedési nehézségekkel küzdő gyerekekkel és felnőttekkel.

Pszichológus

CGP Europe

2023

Megoldásfókuszú, rövid tanácsadást tartottam a partnercégek munkavállalói számára.

Iskolapszichológus

Gimnáziumban és általános iskolában is

2023-jelenleg

A gyerekek és kamaszok támogatásán túl szülőkkel is foglalkozom, mely konzultációk során gyerekneveléssel kapcsolatban nyújtok segítséget.

Pszichológus

Mindset Tanácsadó Központ

2024-jelenleg

beszélt nyelvek

HUNmagyar

ENGangol

érdeklődés

jóga

meditáció

gasztronómia

zene

köszönetnyilvánítás

5

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180