Langner Lívia

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Segíts mindennek olyannak lennie, mint amilyen úgyis. (Fodor Ákos)”

Langner Lívia vagyok, okleveles pszichológus, egyúttal az ELTE Biológia Doktori Iskola doktorandusza. Kutatási tevékenységemet a TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetében végzem, ahol 2020 óta pszichológusként dolgozom. Képzettségemet Angliában, a Canterbury Christ Church University-n, ezt követően a Debreceni Egyetemen szereztem.

2018 és 2020 között a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában dolgoztam, ahol feladataim közé tartozott az egészségügyi dolgozók mentális egészségének és kiégésének tanulmányozása is. Ezen kérdéskört a mai napig szívügyemnek tekintem.

Doktoranduszként jelenleg az állat-asszisztált, azon belül is a kutyás terápia állatjóléti kérdéseit vizsgálom, viselkedéses, neurokognitív és hormonális szempontok mentén. A természettel és az állatokkal való kapcsolat hatalmas segítséget nyújthat mentális egészségünk megőrzéséhez, épp ezért, az állat-asszisztált terápiában rejlő lehetőségek kiaknázását fontosnak tartom.

Mindannyiunkat érhetnek olyan nehézségek, melyekkel egyedül már nem vagyunk képesek megbirkózni. A támaszigény alapvető emberi szükséglet, segítséget kérni a nehezebb helyzetekben pedig természetes, sőt, az önmagunkkal szembeni tisztelet jele is egyben. A támogatást pedig mindnyájan megérdemeljük. Emellett, belső elakadásaink, akadályaink felismerése már önmagában elmozdít minket a pozitív változás irányába. Munkám során ebben az elmozdulásban szeretnék segítséget nyújtani. Pszichológusként az empátia és a feltétel nélküli elfogadás meghatározó mivoltában hiszek, melyek a rogersi humanisztikus szemlélet kulcselemei, s melyek véleményem szerint mindenkit, egyformán megilletnek. Kiemelten fontosnak tartom az érzelmeinkkel való kapcsolódást és a kapacitást, hogy képesek legyünk másokra is ráhangolódni, hiszen a környezetünkkel való kapcsolatunk és belső világunk kölcsönösen hatnak egymásra. Elsődlegesen azonban saját magunkhoz kell kapcsolódnunk, legfőképp önmagunk elfogadásán keresztül.

Ha úgy érzi, egyedül már nem megy, segítek.

képzései és képesítései

Viselkedéselemző

Canterbury Christ Church University

2017 – 2018

Pszichológiai tanulmányaimat Angliában, a Canterbury Christ Church University-n kezdtem meg. Az alapokat biztosító mesterképzés során elsajátíthattam a pszichológia lényegi elemeit. A gyakorlat- és kutatásorientált képzés mind pszichológusi, mind kutatói pályámat megalapozta.

Okleveles Pszichológus

Debreceni Egyetem

2019 – 2021

Okleveles pszichológusi végzettségemet a Debreceni Egyetemen, interperszonális és interkulturális pszichológia szakirányon szereztem meg. Tudásomat, többek között, a krízisintervenció, a konfliktuskezelés, a gyásztanácsadás, a pozitív pszichológia és a gerontopszichológia területein is elmélyíthettem.

PhD, doktorandusz

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2021 –

Jelenleg az ELTE Biológia Doktori Iskolájában folytatom doktori tanulmányaimat. Kutatási témám a kutyás terápiával kapcsolatos állatjólléti kérdések viselkedéses, neurokognitív és hormonális vizsgálata. A vizsgálatok helyszíne a Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet.

szakmai tapasztalat

Szakmai munkatárs

Semmelweis Egyetem, Egészségügyi Menedzserképző Központ

2018 – 2021

A Semmelweis Egyetemen töltött éveim során kutatási feladatokat láttam el az egészségügyi emberi erőforrás szervezés, a digitális egészségügy, továbbá az egészségügyi dolgozói kiégés és mentális egészség területein.

Kutatási asszisztens

Messerli Research Institute, Comparative Cognition, University of Veterinary Medicine Vienna

2021 szeptember – november

A Vetmeduni-ra való kiküldetésem során egy, a kutyák tárgykeresési viselkedésére irányuló vizsgálatban láttam el kutatási feladatokat.

Pszichológus

MTA/ELKH TTK, Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet

2021 –

Kutató pszichológusként dolgozom a KPI Pszichobiológiai Kutatócsoportban, Dr. Topál József vezetésével. A kutya és az ember társas kognitív mechanizmusait és viselkedési sajátosságait összehasonlító vizsgálatokat folytatunk.

beszélt nyelvek

ENGangol

érdeklődés

kutyák

természet

zene

olvasás

futás

úszás

köszönetnyilvánítás

26

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180