Langner Lívia

Pszichológus, CBT terapeuta

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Segíts mindennek olyannak lennie, mint amilyen úgyis. Fodor Ákos”

Langner Lívia vagyok, okleveles pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt. Képzettségemet Angliában, a Canterbury Christ Church University-n, ezt követően a Debreceni Egyetemen szereztem. Klinikus képzésemet a Pécsi Tudományegyetemen folytatom.

Módszert tekintve jelenleg kognitív viselkedésterápiás (CBT) képzést folytatok a Semmelweis Egyetemen, túlnyomórészt ebben a szemléletben is dolgozom.

Korábban pszichológusként dolgoztam a TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetében, illetve két évig doktori tanulmányokat folytattam az ELTE Biológia Doktori Iskolában, ahol az állat-asszisztált terápia, azon belül is a kutyával asszisztált terápia kérdéskörében folytak kutatásaim. 

2018 és 2020 között a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában dolgoztam, ahol feladataim közé tartozott az egészségügyi dolgozók mentális egészségének és kiégésének tanulmányozása is. Ezen kérdéskört a mai napig szívügyemnek tekintem. 

Mindannyiunkat érhetnek olyan nehézségek, melyekkel egyedül már nem vagyunk képesek megbirkózni. A támaszigény alapvető emberi szükséglet, segítséget kérni a nehezebb helyzetekben pedig természetes, sőt, az önmagunkkal szembeni tisztelet jele is egyben. A támogatást pedig mindnyájan megérdemeljük.  

Emellett, belső elakadásaink, akadályaink felismerése már önmagában elmozdít minket a pozitív változás irányába. Munkám során ebben az elmozdulásban szeretnék segítséget nyújtani. Pszichológusként az empátia és a feltétel nélküli elfogadás meghatározó mivoltában hiszek, melyek a rogersi humanisztikus szemlélet kulcselemei, s melyek véleményem szerint mindenkit, egyformán megilletnek.  

Kiemelten fontosnak tartom az érzelmeinkkel való kapcsolódást és a kapacitást, hogy képesek legyünk másokra is ráhangolódni, hiszen a környezetünkkel való kapcsolatunk és belső világunk kölcsönösen hatnak egymásra. Elsődlegesen azonban saját magunkhoz kell kapcsolódnunk, legfőképp önmagunk elfogadásán keresztül.  

Ha úgy érzi, egyedül már nem megy, segítek.

képzései és képesítései

Viselkedéselemző

Canterbury Christ Church University

2017-2018

Pszichológiai tanulmányaimat Angliában, a Canterbury Christ Church University-n kezdtem meg. Az alapokat biztosító mesterképzés során elsajátíthattam a pszichológia lényegi elemeit. A gyakorlat- és kutatásorientált képzés mind pszichológusi, mind kutatói pályámat megalapozta.

Okleveles pszichológus

Debreceni Egyetem

2019-2021

Okleveles pszichológusi végzettségemet a Debreceni Egyetemen, interperszonális és interkulturális pszichológia szakirányon szereztem meg. Tudásomat, többek között, a krízisintervenció, a konfliktuskezelés, a gyásztanácsadás, a pozitív pszichológia és a gerontopszichológia területein is elmélyíthettem.

Phd, doktorandusz

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2021-2023

Az ELTE Biológia Doktori Iskolájában folytattam doktori tanulmányaimat. Kutatási témámat képezte a kutyás intervenció alkalmazhatóságának vizsgálata a stroke-ot követő neurorehabilitációban, illetve a kutyás intervenció állatjóléti kérdéseinek viselkedéses, neurokognitív és hormonális vizsgálata.

CBT terapeuta

Semmelweis Egyetem

2022 - 2024

Jelenleg a kognitív viselkedésterápia (CBT) módszerében képződöm, mely a gondolkodás, az érzelmek és a viselkedés szempontjaiban hivatott változást elérni az egyénben, a szubjektív jelentésadás és az alaphiedelmek mentén.

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt

Pécsi Tudományegyetem

2023 -

Klinikai szakpszichológus képzésemet a Pécsi Tudományegyetemen folytatom, mely során a lelki egészség megőrzése és helyreállítása, a pszichodiagnosztika, valamint a különböző pszichopatológiák és pszichés zavarok okainak feltárása kerül szakterületem fókuszába.

szakmai tapasztalat

Szakmai munkatárs

Semmelweis Egyetem, Egészségügyi Menedzserképző Központ

2018-2021

A Semmelweis Egyetemen töltött éveim során kutatási feladatokat láttam el az egészségügyi emberi erőforrás szervezés, a digitális egészségügy, továbbá az egészségügyi dolgozói kiégés és mentális egészség területein.

Kutatási asszisztens

Messerli Research Institute, Comparative Cognition, University of Veterinary Medicine Vienna

2021. szeptember-november

A Vetmeduni-ra való kiküldetésem során egy, a kutyák tárgykeresési viselkedésére irányuló vizsgálatban láttam el kutatói feladatokat.

Pszichológus

MTA/ELKH TTK, Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet

2021-2023

Kutató pszichológusként dolgoztam a KPI Pszichobiológiai Kutatócsoportban, Dr. Topál József vezetésével. A kutya és az ember társas kognitív mechanizmusait és viselkedési sajátosságait összehasonlító vizsgálatokat folytattunk.

beszélt nyelvek

ENGangol

érdeklődés

kutyák & viselkedéstudomány

természet

zene

olvasás

futás

úszás

köszönetnyilvánítás

47

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180