Horváth-Váradi Lívia

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Mindaddig, amíg a tudattalan tudatossá nem válik, a tudatalatti fogja irányítani az életed, és te sorsnak fogod hívni. - Carl Gustav Jung”

Horváth-Váradi Lívia vagyok, okleveles pszichológus és autogén tréning gyakorlatvezető. Pszichológus diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem klinikai-és egészségpszichológia szakán végeztem, az autogén tréning módszerspecifikus képzésben pedig a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél vettem részt. 

Carl Gustav Jung idézett gondolatával még alapszakos pszichológiai tanulmányaim során találkoztam egy előadás keretein belül. Magával ragadott, hogy egy mondatban ilyen pontosan megfogalmazza az önismeret fontosságát, ezért választottam bemutatkozásom nyitó idézetének. Gyakran előfordul, hogy akkor kezdünk el saját magunkkal, a lelkünkkel, hozott mintáinkkal, önismeretünkkel foglalkozni, amikor valamilyen megpróbáltatásokkal teli, megterhelő élethelyzetbe kerülünk, és az addig megszokott és bevált problémamegoldó eszköztárunk már nem elégséges ahhoz, hogy a pszichológiai egyensúlyunkat visszaállítsuk. Úgy gondolom, hogy ilyenkor kiemelten fontos, hogy a krízisben lévő személy egy elvárásoktól mentes, értő és elfogadó közegben találhasson újból magára és szerezhesse vissza a kontrollt élete felett.

A hozzám forduló személyeket egy ilyen biztonságos és értő közeg megteremtésével, a belső világuk, működés-és gondolkodásmódjuk megértése és feltárása által igyekszem segíteni, legyen szó elakadásról, vagy önismeretszerzés igényéről. Stresszkezelési nehézségekkel, szorongással, kimerültséggel, alvásproblémákkal járó esetekben segítségül hívom az autogén relaxáció módszerét, mely által egy olyan eszközt is átadok a klienseknek, amit később, az én segítségem nélkül is hatékonyan tudnak majd alkalmazni különböző problémák jelentkezése esetén.  

 

képzései és képesítései

Autogén relaxációs gyakorlatvezető

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület 

2021-2022

Azért választottam első módszerspecifikus képzésemnek az autogén tréninget, mert ezáltal problémák széles köret tekintve hatékony segítséget és eszközt tudok nyújtani a hozzám forduló emberek számára. 

Okleveles pszichológus

Pszichológia mesterszak, klinikai-és egészségpszichológia

2019-2021

A klinikai és egészségpszichológia mesterszakon lehetőségem volt részletesebb ismereteket nyerni a pszichodiagnosztika, a pszichopatológia, valamint az egészségpszichológia területén. Szakdolgozatomat Dr. Hargitai Rita vezetésével a krónikus fájdalomszindrómával elő személyek egészségpszichológiai jellemzőiből írtam. 

Viselkedéselemző

Pázmány Péter Katolikus Egyetem 

2016-2019

Az alapképzés során elsajátítottam a pszichológia legfőbb területeinek és módszereinek alapjait.

szakmai tapasztalat

Pszichológus gyakornok

Országos Gerincgyógyászati Központ 

2020

Izgalmas ismereteket szereztem a gerincproblémák és a pszichés jóllét összefüggéseivel kapcsolatban, amik a későbbi szakdolgozatom témáját inspirálták 

Pszichológus

Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

2021

Általános iskolás gyermekek egyéni és csoportos pszichológiai megsegítésében szereztem tapasztalatot

Szupervízió melletti autogén tréning esetvezetés

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület 

2022

A képesítés megszerzéséhez egy három hónapon át tartó esetvezetést végeztem.

Programvezető

HÖOK Felsőoktatási Mentorprogram 

2021-

A szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok számára kiváltképp nehéz olykor a felsőoktatási tanulmányok megkezdése, így az ő megsegítésüket, mentorálasukat célozza a program. 

Pszichológus gyakornok

Szent Rókus Kórház

2021

A pszichiátriai osztályon töltött hetek során a mentális zavarokkal ls pszichodiagnosztikával, pszichofarmakológiával kapcsolatos ismereteimet mélyítettem.

Pszichológus

Mindset Terápiás & Tanácsadó Központ

2022-

beszélt nyelvek

ENAngol

DENémet

érdeklődés

Táncművészet

Színház

Jóga

Kirándulás, természet

Főzés, gasztronómia

köszönetnyilvánítás

910

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180