Jelentkezz be pszichológusunkhoz!

Szakemberünk hatékonyan tárja fel problémáid lelki okait, segít túllendülni pszichés nehézségeiden, támogatja személyiséged fejlődését és önismereted elmélyítését. A középpontban minden esetben Te állsz: az érzéseid, a gondolataid, a vágyaid, a félelmeid és a céljaid. Minden változás egy döntéssel kezdődik. Jelentkezz be online vagy telefonon!

időpontfoglalás

Élet & Pszichológia

Így ápolhatod a lelki egészséged

Edzeni és egészségesen táplálkozni ma már sok esetben hozzátartozik a mindennapokhoz, de vajon mennyi figyelmet fordítunk a mentális egészségünk ápolására?

A gonosz főnök esete – Hogyan ismerjük fel, ha valaki a „sötét triádba” tartozik?

Vajon tudjuk, kikre illenek a pszichopata, nárcisztikus, machivelliánus jelzők? Érdemes észben tartanunk a cikkben felsorolt tulajdonságokat, mivel nem kizárt, hogy találkozunk ilyen típusú emberekkel életünk során.

Sokoldalú magabiztosság – Hogyan segíthet bennünket a pszichodiagnosztikában?

Önbizalmunk jelentős befolyással bír mindennapjainkra, egy-egy helyzetben nyújtott reakciónkra. De vajon milyen összefüggésben állhat magabiztosságunk a mentális egészségünkkel?

Kapcsolataink

Offline kapcsolatok hálójában – Magány a közösségi korban

A modern világ paradoxona: soha nem voltunk még ennyire összekapcsolva, mégis magányosnak érezzük magunkat. De miért szigetelődtünk el egy olyan világban, ahol minden a kapcsolódásról szól?

A magány és ami mögötte van

Az ember társas lény: veleszületett igénye van a másokkal való együttlétre.

A szerelem 8 szabálya – egy romanticizálás helyett valóban hasznos könyv a szeretetről

A könyv különböző szempontból bontja le a modern világban elterjedt romanticizált képet a szerelemről, helyette egészséges és valós képet ad.

Pszichológusaink

csapat

Gyermekpszichológia

Hogyan váljunk érzelmileg felnőtté?

Hogyan tudunk lélekben is felnőtté válni?

Egy nárcisztikus szülő tíz ismérve

Komoly problémát jelent, hogy azok a gyermekek, akik szüleik árnyékában nőnek fel, nem kapnak lehetőséget arra, hogy kibontakozzanak, hogy önálló gondolataik és céljaik legyenek.

Begyógyulhatnak a lélek láthatatlan sebei? – A pszichológiai bántalmazás és a felépülés hat lépése

Mi tekinthető pszichológiai bántalmazásnak? Miért nehéz felismerni ezt a bántalmazási formát, illetve mi gátolja a segítségkérést- és nyújtást?

Munkapszichológia

Milyen lenne az ideális munkakörnyezet idegrendszerünk számára?

Cikkünkben az elmúlt évek néhány idegtudományi kutatását mutatjuk be, amely segíti a hatékony munkavégzést és tanulást.

„Hétköznapi szadisták” az online világban

Bizonyára sokan találkoztunk már internetezés közben, kéretlen tartalmakkal és rosszindulatú kommentekkel. A trollkodás mára megszokott jelenség a felhasználók körében. Valójában kik a trollok? Mivel magyarázható a viselkedésük?

Pszichoedukációs tartalomgyártót keresünk

Csapatunkba pszichoedukációs tartalomgyártót keresünk. Olyan pszichológus hallgatót vagy pszichológust várunk erre a pozícióra, aki szívesen tenne nap mint nap azért, hogy több ezer emberhez eljussanak a mentális jóllétet támogató tartalmaink.

Önmagukért beszélnek – mit lehet megtudni a szkizofrének beszédből?

Számítógépes módszerekkel elemezték tudósok szkizofréniában szenvedők beszédét. Kutatásukban azt vizsgálták, hogy mennyire összefüggő a betegek narratívája. Eredményeik sokat elárulnak a mentális zavar természetéről.

Én és a robot – Kapcsolatunk a modern algoritmusokkal

A 21. században már egyáltalán nem ritkaság „gondolkodó gépekkel” találkozni. A kanapén ülve az okostelefonunkon, Netflixet böngészve, internetes vásárlás közben vagy akár a munkánk során is szembejöhetnek velünk. Na de hányadán is állunk a kérdéssel?

Rosszabb hallgatóság, aki extrovertált?

Általában azt gondoljuk, az extrovertáltak minden társas dimenzióban jobban teljesítenek introvertált társaiknál, de vajon ki a helyzet a hallgatással és a másikra való odafigyeléssel?

Sportpszichológia

A testmozgás mint a depresszió gyógymódja?

Több mint 300 millió embert érint ma a depresszió a világon. Egy új tanulmány azt vizsgálja miként hat a testmozgás a depressziós tünetekre. Nézzük meg, hogyan történik mindez!

Nem csak edző! – Mi a pályán és az annak szélén álló sikeres kapcsolatának titka?

A közös munka hatékonysága sokszor azon múlik, hogy a sportoló és az edző miként tudják az eltérő szerepeket és a hozzájuk kapcsolódó különböző célokat vagy elvárásokat összeegyeztetni.

Világbajnoknak születni kell, vagy…? – Horváth Laura „a világ legfittebb nője”

Azt, hogyan élte meg a világversenyt és az azt megelőző kemény éveket, szeptember 21-én, az MCC-Mindset Pszichológia Iskola rendezvényén személyesen is megkérdezhetjük Horváth Laurától!

Vallás & pszichológia

A Húsvét tanításai a kilátástalan világban – Megbocsátás, hála, összetartozás

Amikor minden elbizonytalanodik körülöttünk, akkor érdemes felelevenítenünk azokat a hagyományainkat, rituáléinkat, amik kapaszkodót nyújthatnak. Nincs is erre alkalmasabb időszak a Húsvétnál.

Elégedettebbek az élettel, akik hisznek valamiben? – A spiritualitás és vallásosság szerepe a lelki jóllétben

Sok átfedést tapasztalhatunk a vallás és spiritualitás fogalma között: egy új kutatás rámutatott, hogy mindkettő közrejátszik az élettel való elégedettségünk megítélésében.

Másokra és magamra is tekintettel lenni – Önérvényesítés a gyakorlatban

Életünk során olykor különböző szerepekben is helyt kell állnunk. Hogyan tudunk kapcsolataink minőségét megőrizve másokra és magunkra is tekintettel lenni? Erre segít választ adni az asszertív kommunikáció.

Pszichoaktív

A függőség ötven árnyalata

„Mindenki függ valamitől...” – valamennyiünk számára ismerősen cseng a Hiperkarma egyik népszerű dalának refrénje. Vajon tényleg bármi lehet addiktív, és bárkiből válhat függő? Cikkünkben az addikció kritériumairól és kevésbé hétköznapibb megnyilvánulási

Interjú Dr. Sófi Gyulával a drog indukálta pszichózisról

Pontosan mi a drog indukálta pszichózis? Miért különösen veszélyes, ha létrejön a pszichotikus állapot a gyermekek, serdülők körében? Hogyan lehet kezelni? Akár egyetlen slukk füves cigi is okozhat pszichózist?

A megelőzés új irányzatai – Drogprevenciós szabadulószobák

Valamennyi gyakorló szakember szerint olyan prevenciós tevékenységek létrehozására van szükség, melyek elérik a mai tizenévesek ingerküszöbét, felkeltik a figyelmüket és saját élményt nyújtanak.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180