Jelentkezz be pszichológusunkhoz!

Szakemberünk hatékonyan tárja fel problémáid lelki okait, segít túllendülni pszichés nehézségeiden, támogatja személyiséged fejlődését és önismereted elmélyítését. A középpontban minden esetben Te állsz: az érzéseid, a gondolataid, a vágyaid, a félelmeid és a céljaid. Minden változás egy döntéssel kezdődik. Jelentkezz be online vagy telefonon!

időpontfoglalás

Élet & Pszichológia

A gonosz főnök esete – Hogyan ismerjük fel, ha valaki a „sötét triádba” tartozik?

Vajon tudjuk, kikre illenek a pszichopata, nárcisztikus, machivelliánus jelzők? Érdemes észben tartanunk a cikkben felsorolt tulajdonságokat, mivel nem kizárt, hogy találkozunk ilyen típusú emberekkel életünk során.

Sokoldalú magabiztosság – Hogyan segíthet bennünket a pszichodiagnosztikában?

Önbizalmunk jelentős befolyással bír mindennapjainkra, egy-egy helyzetben nyújtott reakciónkra. De vajon milyen összefüggésben állhat magabiztosságunk a mentális egészségünkkel?

Fenntartható családok, fenntartható terápiák

Lezajlott a Magyar Családterápiás Egyesület 36. vándorgyűlése, amely idén a fenntarthatóságra fókuszált.

Kapcsolataink

A magány és ami mögötte van

Az ember társas lény: veleszületett igénye van a másokkal való együttlétre.

A szerelem 8 szabálya – egy romanticizálás helyett valóban hasznos könyv a szeretetről

A könyv különböző szempontból bontja le a modern világban elterjedt romanticizált képet a szerelemről, helyette egészséges és valós képet ad.

Segítő szindróma a párkapcsolatban – tényleg jó, ha mindent megteszünk a másikért?

Az ideális társ jellemzésekor gyakran hangzik el, hogy lehessen rá számítani, segítsen, gondoskodjon rólunk.

Pszichológusaink

csapat

Gyermekpszichológia

Hogyan váljunk érzelmileg felnőtté?

Hogyan tudunk lélekben is felnőtté válni?

Egy nárcisztikus szülő tíz ismérve

Komoly problémát jelent, hogy azok a gyermekek, akik szüleik árnyékában nőnek fel, nem kapnak lehetőséget arra, hogy kibontakozzanak, hogy önálló gondolataik és céljaik legyenek.

Begyógyulhatnak a lélek láthatatlan sebei? – A pszichológiai bántalmazás és a felépülés hat lépése

Mi tekinthető pszichológiai bántalmazásnak? Miért nehéz felismerni ezt a bántalmazási formát, illetve mi gátolja a segítségkérést- és nyújtást?

Munkapszichológia

Milyen lenne az ideális munkakörnyezet idegrendszerünk számára?

Cikkünkben az elmúlt évek néhány idegtudományi kutatását mutatjuk be, amely segíti a hatékony munkavégzést és tanulást.

„Hétköznapi szadisták” az online világban

Bizonyára sokan találkoztunk már internetezés közben, kéretlen tartalmakkal és rosszindulatú kommentekkel. A trollkodás mára megszokott jelenség a felhasználók körében. Valójában kik a trollok? Mivel magyarázható a viselkedésük?

Pszichoedukációs tartalomgyártót keresünk

Csapatunkba pszichoedukációs tartalomgyártót keresünk. Olyan pszichológus hallgatót vagy pszichológust várunk erre a pozícióra, aki szívesen tenne nap mint nap azért, hogy több ezer emberhez eljussanak a mentális jóllétet támogató tartalmaink.

Önmagukért beszélnek – mit lehet megtudni a szkizofrének beszédből?

Számítógépes módszerekkel elemezték tudósok szkizofréniában szenvedők beszédét. Kutatásukban azt vizsgálták, hogy mennyire összefüggő a betegek narratívája. Eredményeik sokat elárulnak a mentális zavar természetéről.

Én és a robot – Kapcsolatunk a modern algoritmusokkal

A 21. században már egyáltalán nem ritkaság „gondolkodó gépekkel” találkozni. A kanapén ülve az okostelefonunkon, Netflixet böngészve, internetes vásárlás közben vagy akár a munkánk során is szembejöhetnek velünk. Na de hányadán is állunk a kérdéssel?

Rosszabb hallgatóság, aki extrovertált?

Általában azt gondoljuk, az extrovertáltak minden társas dimenzióban jobban teljesítenek introvertált társaiknál, de vajon ki a helyzet a hallgatással és a másikra való odafigyeléssel?

Sportpszichológia

Nem csak edző! – Mi a pályán és az annak szélén álló sikeres kapcsolatának titka?

A közös munka hatékonysága sokszor azon múlik, hogy a sportoló és az edző miként tudják az eltérő szerepeket és a hozzájuk kapcsolódó különböző célokat vagy elvárásokat összeegyeztetni.

Világbajnoknak születni kell, vagy…? – Horváth Laura „a világ legfittebb nője”

Azt, hogyan élte meg a világversenyt és az azt megelőző kemény éveket, szeptember 21-én, az MCC-Mindset Pszichológia Iskola rendezvényén személyesen is megkérdezhetjük Horváth Laurától!

A sport valójában fennmaradásért vívott küzdelem?

Hogyan kapcsolódik az evolúció és a sport? Miként függenek össze a versenyzés és a természetes kiválasztódás elvei?

Vallás & pszichológia

A Húsvét tanításai a kilátástalan világban – Megbocsátás, hála, összetartozás

Amikor minden elbizonytalanodik körülöttünk, akkor érdemes felelevenítenünk azokat a hagyományainkat, rituáléinkat, amik kapaszkodót nyújthatnak. Nincs is erre alkalmasabb időszak a Húsvétnál.

Elégedettebbek az élettel, akik hisznek valamiben? – A spiritualitás és vallásosság szerepe a lelki jóllétben

Sok átfedést tapasztalhatunk a vallás és spiritualitás fogalma között: egy új kutatás rámutatott, hogy mindkettő közrejátszik az élettel való elégedettségünk megítélésében.

Másokra és magamra is tekintettel lenni – Önérvényesítés a gyakorlatban

Életünk során olykor különböző szerepekben is helyt kell állnunk. Hogyan tudunk kapcsolataink minőségét megőrizve másokra és magunkra is tekintettel lenni? Erre segít választ adni az asszertív kommunikáció.

Pszichoaktív

A függőség ötven árnyalata

„Mindenki függ valamitől...” – valamennyiünk számára ismerősen cseng a Hiperkarma egyik népszerű dalának refrénje. Vajon tényleg bármi lehet addiktív, és bárkiből válhat függő? Cikkünkben az addikció kritériumairól és kevésbé hétköznapibb megnyilvánulási

Interjú Dr. Sófi Gyulával a drog indukálta pszichózisról

Pontosan mi a drog indukálta pszichózis? Miért különösen veszélyes, ha létrejön a pszichotikus állapot a gyermekek, serdülők körében? Hogyan lehet kezelni? Akár egyetlen slukk füves cigi is okozhat pszichózist?

A megelőzés új irányzatai – Drogprevenciós szabadulószobák

Valamennyi gyakorló szakember szerint olyan prevenciós tevékenységek létrehozására van szükség, melyek elérik a mai tizenévesek ingerküszöbét, felkeltik a figyelmüket és saját élményt nyújtanak.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180