Gyüre-Lihovay Szandra

Tanácsadó szakpszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Hiszek abban, hogy mindenki képes a fejlődésre.”

Gyüre-Lihovay Szandra vagyok, tanácsadó szakpszichológus. Pszichológiai tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem klinikai szakirányon, szakpszichológusi címemet pedig az ELTE krízis-tanácsadás szakirányán szereztem meg. Több éves szakmai tapasztalatomat iskolapszichológusként, majd pedig a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál szereztem tehetséggondozó koordinátorként. Módszereim közé tartozik az autogén tréning mint relaxációs technika, melynek célcsoportja lehet gyermek, serdülő, felnőtt és várandós egyaránt. Ezen felül szívesen tartok család- és párterápiát, melyet családterapeuta jelöltként szupervízió mellett végzek. Jelenleg a művészetterápia és a meseterápia területén folytatom tanulmányaimat.

Tanácsadói munkám eklektikusnak tekinthető, szívesen ötvözöm a különböző módszereket, úgy mint a relaxációs, imaginációs, valamint művészetterápiás technikákat. A tanácsadási folyamat alapvetően problémafókuszú, igyekszünk alaposan körüljárni és feltérképezni az aktuális problémákat, életviteli nehézségeket, hogy közös erővel minél hatékonyabb megoldást tudjunk találni rájuk. Munkám során rendszerszemléletben dolgozom, kiemelt figyelmet fordítok a személyiség stabilizálására, valamint az erőforrások mozgósítására. Úgy vélem, hogy a probléma felismerése és a pszichológusi segítség kérése az első fontos és bátor lépés abban, hogy megpróbáljunk túljutni életvezetési elakadásainkon. Véleményem szerint nem létezik „jelentéktelen probléma”, mindenki számára más okoz elakadást, mely sok tényezőtől függ: az adott élethelyzettől, a korábbi tapasztalatoktól, a személyiségjegyektől...

Hiszek abban, hogy mindenki képes a fejlődésre, ami aktív lelki munkát igényel a kliensek részéről, hiszen ők problémájuk valódi szakértői, mi szakemberek ehhez főként külső segítséget és támogatást tudunk nyújtani. Klienseim számára igyekszem biztonságos, elfogadó, megértő légkört teremteni, melyben bizalommal fordulhatnak felém. A pszichológiát hivatásomnak érzem, nagy hangsúlyt fektetek az önképzésre, hogy hatékony és adekvát segítséget tudjak nyújtani a hozzám fordulók számára.

Főbb témakörök, melyekkel munkám során kiemelten foglalkozom: a párkapcsolati és családi rendszerszintű problémák, a gyermeknevelési kérdések, a kommunikációs problémák, a konfliktuskezelési nehézségek, az önismeret mélyítése, az énhatékonyság növelése, a stresszkezelés és a szorongás oldása, a pályaorientációs bizonytalanság, a tehetséggondozás, valamint a krízisintervenció.

 

képzései és képesítései

okleveles pszichológus

Károli Gáspár Református Egyetem

2008-2013

Az alapszak elvégzését követően pszichológiai tanulmányaimat mesterszakon klinikai- és egészségpszichológia szakirányon folytattam, mely keretein belül kórházi szakmai gyakorlatokon is részt vettem.

relaxációs gyakorlatvezető

Magyar Relaxációs- és Szimbólumterápiás Egyesület

2013-2014

Az egyesület keretein belül az autogén tréning relaxációs technika mellett elvégeztem a gyermekkor-, a serdülőkor- és a várandósság relaxációja speciális továbbképzést is.

pár- és családterapeuta jelölt

Magyar Családterápiás Egyesület

2015-2018

Az egyesület keretein belül elvégeztem a 150 órás csoportos önismereti sajátélményt, majd a 200 órás elméleti alapképzést, végül két 80 órás szupervíziós csoportot, ahol saját családterápiás eseteinkkel dolgoztunk.

tanácsadó szakpszichológus

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

2016-2018

A két éves posztgraduális képzést krízis-tanácsadás szakirányon végeztem el, mely során a krízislélektan elméleti és gyakorlati oldaláról szeretem tapasztalatot, szakmai gyakorlattal kiegészítve.

művészetterápia

Lelki Egészségvédő Alapítvány

2020

Az alapítvány keretein belül a Katarzisz Komplex Művészetterápia alapjaival bővítettem tudásomat, mely az évkör tematikát dolgozza fel művészetterápiás technikákkal.

meseterápia

Lelki Egészségvédő Alapítvány

2021

Jelenleg az alapítvány keretein belül a Kincskereső Meseterápiás Módszer alapjaival bővítem tudásomat, mely az évkör tematikát dolgozza fel meseterápiás és művészetterápiás technikákkal.

szakmai tapasztalat

iskolapszichológus

Molnár Ferenc Két Tanítési Nyelvű Általános Iskola és Vörösmarty Mihály Gimnázium

2013-2017

Iskolapszichológusi feladatok ellátása egy általános iskolában és egy gimnáziumban, egyéni pszichés támogatás, csoportfoglalkozások tartása, szülő- és pedagógus konzultációk.

tehetséggondozó koordinátor

Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat

2017-

Tehetséges gyermekekkel és családjukkal való foglalkozás, tehetség-vizsgálatok végzése, egyéni- és csoportfoglalkozások tartása.

pszichológus, szakújságíró, rovatvezető

Mindset pszichológia

2019-

Egyéni pszichológiai tanácsadás, valamint pár-és családterápia tartása, relaxációs csoportok és online tréningek vezetése, szakmai cikkek írása, a Kapcsolataink rovat vezetése.

beszélt nyelvek

ENGangol

FRfrancia

érdeklődés

olvasás

színház

utazás

tánc

köszönetnyilvánítás

47

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180