Gyüre-Lihovay Szandra

tanácsadó szakpszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Hiszek abban, hogy mindenki képes a fejlődésre.”

Gyüre-Lihovay Szandra vagyok, tanácsadó szakpszichológus. Pszichológiai tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem klinikai szakirányon, szakpszichológusi címemet pedig az ELTE krízis-tanácsadás szakirányán szereztem meg. Több éves szakmai tapasztalatomat iskolapszichológusként, majd pedig a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál szereztem tehetséggondozó koordinátorként. Módszereim közé tartozik az autogén tréning mint relaxációs technika, melynek célcsoportja lehet gyermek, serdülő, felnőtt és várandós egyaránt. Ezen felül szívesen tartok család- és párterápiát, melyet családterapeuta jelöltként szupervízió mellett végzek. Jelenleg a művészetterápia területén folytatom tanulmányaimat.

Tanácsadói munkám eklektikusnak tekinthető, szívesen ötvözöm a különböző módszereket, úgy mint a relaxációs, imaginációs, valamint művészetterápiás technikákat. A tanácsadási folyamat alapvetően problémafókuszú, igyekszünk alaposan körüljárni és feltérképezni az aktuális problémákat, életviteli nehézségeket, hogy közös erővel minél hatékonyabb megoldást tudjunk találni rájuk. Munkám során rendszerszemléletben dolgozom, kiemelt figyelmet fordítok a személyiség stabilizálására, valamint az erőforrások mozgósítására. Hiszek abban, hogy a probléma felismerése és a pszichológusi segítség kérése az első fontos és bátor lépés abban, hogy megpróbáljunk túljutni életvezetési elakadásainkon. Úgy vélem, hogy nem létezik „jelentéktelen probléma”, mindenki számára más okoz elakadást, mely sok tényezőtől függ: az adott élethelyzettől, a korábbi tapasztalatoktól, a személyiségjegyektől...

Hiszek abban, hogy mindenki képes a fejlődésre, ami aktív lelki munkát igényel a kliensek részéről, hiszen ők problémájuk valódi szakértői, mi szakemberek ehhez főként külső segítséget és támogatást tudunk nyújtani. Klienseim számára igyekszem biztonságos, elfogadó, megértő légkört teremteni, melyben bizalommal fordulhatnak felém. A pszichológiát hivatásomnak érzem, nagy hangsúlyt fektetek az önképzésre, hogy hatékony és adekvát segítséget tudjak nyújtani a hozzám fordulók számára.

Főbb témakörök, melyekkel munkám során kiemelten foglalkozom: a párkapcsolati és családi rendszerszintű problémák, a gyermeknevelési kérdések, a kommunikációs problémák, a konfliktuskezelési nehézségek, az önismeret mélyítése, az énhatékonyság növelése, a stresszkezelés és a szorongás oldása, a pályaorientációs bizonytalanság, a tehetséggondozás, valamint a krízisintervenció.


képzései és képesítései

okleveles pszichológus

Károli Gáspár Református Egyetem

2008-2013

klinikai- és egészségpszichológia szakirány

relaxációs gyakorlatvezető

Magyar Relaxációs- és Szimbólumterápiás Egyesület

2013-2014

autogén tréning, valamint a gyermekkor-, a serdülőkor- és a várandósság relaxációja

család- és párterapeuta jelölt

Magyar Családterápiás Egyesület

2015-2018

tanácsadó szakpszichológus

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

2016-2018

krízis-tanácsadás szakirány

művészetterápia

Lelki Egészségvédő Alapítvány

2020

Katarzisz Komplex Művészetterápia alapjai

szakmai tapasztalat

iskolapszichológus

Molnár Ferenc Két Tanítési Nyelvű Általános Iskola és Vörösmarty Mihály Gimnázium

2013-2017

iskolapszichológusi feladatok ellátása egy általános iskolában és egy gimnáziumban, egyéni pszichés támogatás, csoportfoglalkozások tartása, szülő- és pedagógus konzultációk

tehetséggondozó koordinátor

Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat

2017-

tehetséges gyermekekkel és családjukkal való foglalkozás, tehetség-vizsgálatok végzése, egyéni- és csoportfoglalkozások tartása

pszichológus, szakújságíró

Mindset pszichológia

2019-

egyéni pszichológiai tanácsadás személyesen és online, relaxációs csoportok tartása, szakmai cikkek írása

beszélt nyelvek

ENGangol

FRfrancia

érdeklődés

olvasás

színház

utazás

tánc

köszönetnyilványtás

18

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett.

Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180