Kacsur Adrienn

Szexuálpszichológiai szakpszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Ha hősre van szükséged, csak nézz a tükörbe!”

„If you need a hero, just look in the mirror” („Ha hősre van szükséged, csak nézz a tükörbe”) – hangzik el Kali Uchis dalában. Egyetértek az állítással: úgy gondolom mindenkiben ott lakozik az erő és kitartás ahhoz, hogy saját maga hőse legyen. Persze van, hogy úgy érezzük, problémáink túlnőnek rajtunk, legyűrnek minket, ilyenkor érdemes szakmai segítséget kérni. A mi, pszichológusi szakmánk pontosan e célt hivatott szolgálni: segíteni az embereknek, problémáik megoldásában. Véleményem szerint a negatív spirálokból – gyakran kemény munkával–, lehetséges pozitív spirálokat létrehozni. Hiszen ha valaki jól van, környezete is jobban lesz!

Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem, Klinikai- és egészségpszichológia szakirányon. A klinikum világa mindig is érdekelt, éppen ezért töltöttem el tíz hónapot egy fővárosi kórház neurológiai osztályán. Itt rengeteg ember életébe nyerhettem bepillantást, amelyért rendkívül hálás vagyok. Az élet számos nehézséget tud elénk gördíteni, a kérdés viszont, hogy mi mit kezdünk ezekkel? Meghátrálunk, feladjuk vagy esetleg szembenézünk velük és megteszünk minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy jobban legyünk.

Már tanulmányaim alatt elkezdtem foglalkozni az Autogén Tréning Relaxációs Módszerrel. Ez egy bizonyítottan hatásos technika, amely segít fizikailag és mentálisan is ellazulni. Azért szeretem ezt a módszert, mert ha valaki elsajátítja, később képes lesz önállóan, bármilyen helyzetben használni: legyen szó egy stresszes helyzetről, előadástól való félelemről vagy akár elalvási problémáról. Bátran ajánlom bárkinek, aki úgy érzi, nehezen megy számára a pihenés, kikapcsolódás.

„A szexualitás életünk szerves része

 

 

Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szexuálpszichológiai szakképzésében veszek részt, mivel úgy gondolom a szexualitás életünk szerves része, amellyel jelenleg nem, vagy kevéssé törődünk. A szexuális identitáskeresés, szexuális kapcsolatok kialakítása gyakran járhat nehézségekkel, amelyekkel nagyon fontos, hogy foglalkozzunk!

A témák, amellyel itt, és a terápiás helyzetben is szívesen foglalkozom: párkapcsolat, családi-, munkahelyi kapcsolatok, társadalmi problémák, szexualitás, szexuális identitáskeresés, egészségügyi problémák, stressz.

A Mindset Pszichológia Kapcsolataink Rovatát vezetem a szaklap indulása óta. Úgy érzem, számos hasznos cikket hoztunk létre, az olvasóközönség számára.

Ha úgy érzed elakadtál vagy segítségre van szükséged, keress bátran! Nincs túlságosan kis probléma ahhoz, hogy ne foglalkozzunk vele!

képzései és képesítései

Okleveles pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2013-2018

Egyetemi tanulmányaim során megismertem számos elméleti irányzatot, valamint a klinikai munkában is szereztem némi gyakorlatot.

Szexuálpszichológiai szakpszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2019-2021

A szakképzés során nem csak pszichológiai, hanem orvosi, biológiai szempontból is tanultunk a szexualitásról. Az emberek szexualitásával, vágyaival, félelmeivel, kérdéseivel, szexuális gondolataival foglalkozik elsősorban a szexuálpszichológiai szakpszichológus. De természetesen nem csak ezekkel, hanem többek között önismerettel, az egyéni vagy párok közötti kommunikációval is dolgozunk, és akár pszichoedukációt is tartunk.

Relaxációs gyakorlatvezető

Magyar Relaxációs és Szimbólum Terápiás Egyesület

2018-2020

Az Autogén Tréning nevű módszert használom munkám során. Ez a relaxációs technika nagyon hasznos lehet bárki számára, esetleges stresszhelyzetben vagy a mindennapok stressz szintjének csökkentésében.

Tréner

iCons Hungary

2019

Alapvető tréneri kompetenciákat sajátítottam el, amelyek nagyon hasznosnak bizonyulnak pszichológusi munkám során. Legyen szó egyéni vagy csoportos önismereti munkáról vagy akár kommunikációs technikákról.

OH-instruktor

2019

Az OH elnevezésű asszociációs kártyacsomagok nagyban meg tudják könnyíteni, el tudják mélyíteni az önismereti munkát.

Williams Életkészségek Program

Selye János Magyar Magatartástudományi és Magatartásorvoslási Társaság

2017

Kézzelfogható gyakorlatokat sajátíthattam el, többek között a stresszkezelés, időmenedzsment és kommunikáció területén, amelyeket előszeretettel adok át klienseimnek.

Gyásztanácsadás alapjai

Révész Renáta Liliána gyásztanácsadó

2019

Révész Renáta Liliána hatalmas szakmai tapasztalattal rendelkező gyásztanácsadótól ismerhettük meg ennek a nehéz témának a rejtelmeit, fontos kérdéseit.

szakmai tapasztalat

Neurológiai osztály

Szent János Kórház

2018-2019

A kórházi munkám során elsősorban diagnosztikai munkát láttam el. Emellett beleláthattam egy kórház működésébe. Teamben dolgoztam pszichológusokkal, orvosokkal, gyógytornászokkal és logopédussal.

Mentálhigiénés munkatárs

Art-Vital Idősek Otthona

2018

Az idősekkel való munka során megtapasztalhattam, hogy mennyi szeretet és hála van bennük, ha beszélgetünk, foglalkozunk velük, valamint, hogy milyenek a demenciával élők mindennapjai. Csoportfoglalkozásokat, valamint egyéni beszélgetéseket végeztem ekkoriban.

Rovatvezető, szakújságíró

Mindset Pszichológia

2016-

A Mindset Pszichológia indulása óta vezetem a Kapcsolataink rovatot. Cikkírással, rendezvények szervezésével, lebonyolításával is foglalkoztam az évek során. Érdeklődési köreim közé tartozik a párkapcsolat, családi kapcsolatok, szexualitás, az evés pszichológiája, gasztronómia és az egészségpszichológia.

beszélt nyelvek

ENAngol

DENémet

érdeklődés

olvasás

gasztronómia

szexualitás

sport

köszönetnyilvánítás

161

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180