„If you need a hero, just look in the mirror” („Ha hősre van szükséged, csak nézz a tükörbe”) – hangzik el Kali Uchis dalában. Egyetértek az állítással: úgy gondolom mindenkiben ott lakozik az erő és kitartás ahhoz, hogy saját maga hőse legyen. Persze van, hogy úgy érezzük, problémáink túlnőnek rajtunk, legyűrnek minket, ilyenkor érdemes szakmai segítséget kérni. A mi, pszichológusi szakmánk pontosan e célt hivatott szolgálni: segíteni az embereknek, problémáik megoldásában. Véleményem szerint a negatív spirálokból – gyakran kemény munkával–, lehetséges pozitív spirálokat létrehozni. Hiszen ha valaki jól van, környezete is jobban lesz!

Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem, Klinikai- és egészségpszichológia szakirányon. A klinikum világa mindig is érdekelt, éppen ezért töltöttem el tíz hónapot egy fővárosi kórház neurológiai osztályán. Itt rengeteg ember életébe nyerhettem bepillantást, amelyért rendkívül hálás vagyok. Az élet számos nehézséget tud elénk gördíteni, a kérdés viszont, hogy mi mit kezdünk ezekkel? Meghátrálunk, feladjuk vagy esetleg szembenézünk velük és megteszünk minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy jobban legyünk.

Már tanulmányaim alatt elkezdtem foglalkozni az Autogén Tréning Relaxációs Módszerrel. Ez egy bizonyítottan hatásos technika, amely segít fizikailag és mentálisan is ellazulni. Azért szeretem ezt a módszert, mert ha valaki elsajátítja, később képes lesz önállóan, bármilyen helyzetben használni: legyen szó egy stresszes helyzetről, előadástól való félelemről vagy akár elalvási problémáról. Bátran ajánlom bárkinek, aki úgy érzi, nehezen megy számára a pihenés, kikapcsolódás.

„A szexualitás életünk szerves része”

Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szexuálpszichológiai szakképzésében veszek részt, mivel úgy gondolom a szexualitás életünk szerves része, amellyel jelenleg nem, vagy kevéssé törődünk. A szexuális identitáskeresés, szexuális kapcsolatok kialakítása gyakran járhat nehézségekkel, amelyekkel nagyon fontos, hogy foglalkozzunk!

A témák, amellyel itt, és a terápiás helyzetben is szívesen foglalkozom: párkapcsolat, családi-, munkahelyi kapcsolatok, társadalmi problémák, szexualitás, szexuális identitáskeresés, egészségügyi problémák, stressz.

A Mindset Pszichológia Kapcsolataink Rovatát vezetem a szaklap indulása óta. Úgy érzem, számos hasznos cikket hoztunk létre, az olvasóközönség számára.

Ha úgy érzed elakadtál vagy segítségre van szükséged, keress bátran! Nincs túlságosan kis probléma ahhoz, hogy ne foglalkozzunk vele!

Szolgáltatásaim