A rovat támogatója:

Vallás & pszichológia

A Húsvét tanításai a kilátástalan világban – Megbocsátás, hála, összetartozás

Amikor minden elbizonytalanodik körülöttünk, akkor érdemes felelevenítenünk azokat a hagyományainkat, rituáléinkat, amik kapaszkodót nyújthatnak. Nincs is erre alkalmasabb időszak a Húsvétnál.

Elégedettebbek az élettel, akik hisznek valamiben? – A spiritualitás és vallásosság szerepe a lelki jóllétben

Sok átfedést tapasztalhatunk a vallás és spiritualitás fogalma között: egy új kutatás rámutatott, hogy mindkettő közrejátszik az élettel való elégedettségünk megítélésében.

Másokra és magamra is tekintettel lenni – Önérvényesítés a gyakorlatban

Életünk során olykor különböző szerepekben is helyt kell állnunk. Hogyan tudunk kapcsolataink minőségét megőrizve másokra és magunkra is tekintettel lenni? Erre segít választ adni az asszertív kommunikáció.

A 7 főbűn pszichológiája: Bujaság – Interjú Dr. Meskó Norbert evolúciós pszichológussal

Hogyan segíti az emberi szexualitás evolúciójának megismerése és megértése a párkapcsolati önismeretünket?

A 7 főbűn pszichológiája: mi állhat az irigység mögött?

Az irigység bűntudattal és szégyenérzettel fonódik össze, hiszen abban a pillanatban, hogy bevallanánk, hogy irigyek vagyunk egy adott személyre, azt is elismernénk, hogy az a személy valamiben előrébb jár, mint mi.

Segítség a segítőknek – Hogyan vegyünk részt aktívan egy rászoruló támogatásában?

Előfordult már Veled, hogy észrevettél valakit, aki segítségre szorult, mégsem segítettél neki? A bámészkodó hatás az a jelenség, amikor minél többen tudnának segíteni egy rászorulónak, annál kevesebben teszik. Miért cselekszünk így?

Pszichológusaink

csapat

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180