A rovat támogatója:

Vallás & pszichológia

A 7 főbűn pszichológiája: Bujaság – Interjú Dr. Meskó Norbert evolúciós pszichológussal

Hogyan segíti az emberi szexualitás evolúciójának megismerése és megértése a párkapcsolati önismeretünket?

Elégedettebbek az élettel, akik hisznek valamiben? – A spiritualitás és vallásosság szerepe a lelki jóllétben

Sok átfedést tapasztalhatunk a vallás és spiritualitás fogalma között: egy új kutatás rámutatott, hogy mindkettő közrejátszik az élettel való elégedettségünk megítélésében.

A 7 főbűn pszichológiája: mi állhat az irigység mögött?

Az irigység bűntudattal és szégyenérzettel fonódik össze, hiszen abban a pillanatban, hogy bevallanánk, hogy irigyek vagyunk egy adott személyre, azt is elismernénk, hogy az a személy valamiben előrébb jár, mint mi.

Segítség a segítőknek – Hogyan vegyünk részt aktívan egy rászoruló támogatásában?

Előfordult már Veled, hogy észrevettél valakit, aki segítségre szorult, mégsem segítettél neki? A bámészkodó hatás az a jelenség, amikor minél többen tudnának segíteni egy rászorulónak, annál kevesebben teszik. Miért cselekszünk így?

„Alaktalan testemet már látták szemeid” – Életünk első kapcsolatáról, az anya-magzat kötődésről

Számos kutatás bizonyítja, hogy már a magzatok is sokrétűen képesek érzékelni a külvilág eseményeit, és kapcsolatot teremteni másokkal. Hogyan lehetséges mindez? Cikkünkben az anya és a magzat közti prenatális kötődés aspektusait járjuk körbe.

Gyermekeink és a veszteségek – Mit tehetünk szülőként, pedagógusként, és hogyan segíthet a hit gyermekek gyászfolyamatában?

Minden ember vágyik a kiszámíthatóságra, biztonságra. Ezzel szemben azt szokták mondani, hogy általában egyetlen dolog állandó: a változás. Minden változó élethelyzet kihívással jár és megterhelő, ilyen a gyász folyamata is.

Pszichológusaink

csapat

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180